Perşembe , Nisan 18 2024

MHP’den Hayırlı Olsun Ziyareti

 

Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay ve beraberindeki heyet, İlçe Kongresini yapan AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ve yönetimi kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay ve beraberindeki heyet, İlçe Kongresini yapan AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ve yönetimi kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, MHP Fethiye ilçe yönetimini ilçe teşkilatı binasındaki toplantı salonunda ağırladı. MHP’nin ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade eden İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, gündemde olan AK Parti- MHP ittifakıyla ilgili açıklama yaptı.

AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan AK Parti- MHP ittifakı ile ilgili şunları söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başlatmış olduğu milli birlik ve beraberlik, yerli ve milli duruşu bizler tarafından memnuniyetle karşılanmakta. Bizlerde teşkilatlar olarak daha önceki seçimlerde veya sosyal faaliyetlerde yaşadığımız bu ilçede birlikte hareket etmekte iken memleketin ihtiyaç duyduğu milli birlik ve beraberliği daha da perçinleştirmek üzere bundan sonra saflarımızı daha sık tutacağımızı belirtmek istiyoruz. Türkiye 15-16 yıl içerisinde ilkleri yaşıyor. Yine önümüzdeki seçim döneminde cumhuriyet tarihinden bu yana bir ilki daha yaşayacak. Başkanlık sistemiyle tanışıyoruz. 2019 3 Kasım seçimlerinde 50+1 ile başkanlık seçimi olacak. Sayın Devlet Bahçeli burada devletinin ve milletinin yanında, Sayın Cumhurbaşkanının yanında yer aldığını ve destek vereceğini ayan beyan belirttiler. Bizlerde buradan her alanda olduğu gibi yine siyaseten de çünkü Fethiye’de yaşıyoruz. Burada misafir olan dostlarımızın yüzde 99’u sosyal alanda da bizim arkadaşımız ve dostumuz. Tabanımız birdir, birliğimiz beraberliğimiz bütündür. Bizde yukarıda beyan edilen bu birlikteliği ilçemizde de siyaseten kol kola yürütmek için hazırız.”

Sarıhan, “İlçe kongremizi yaptıktan sonra Sayın MHP İlçe Başkanı Cengiz Başkanımızın bize hayırlı olsun anlamında da bu ziyaretini ayrıca manidar buluyorum. kendilerine teşekkür ediyorum. Söz konusu Fethiye olunca bütün yapılabilecek hizmetlerin her iki ucundan birlikte tutulması en büyük güçtür. İnşallah Fethiye için bundan böyle hep birlikte güzel işlere imza atmak için varız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, “Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı ve yönetim kurulu, yaklaşık 2 buçuk ay önce bizi ziyaret etmişti. Bu bir nevi iadeyi ziyaret oluyor, hem de 24 Aralık’ta yapılan kongrede seçilmiş olan yönetim kuruluna hayırlı olsun diye buradayız. Kongreden önce de gelmeyi çok düşünmüştük fakat kongre süreci biraz uzun ve sancılı geçti. Ama neticede yapılan kongrede mevcuttaki yönetim kurulu arkadaşlarımız yeniden göreve geldiler. Ben herkese teker teker hayırlı olsun diyorum” dedi.

“Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli 8 Ocak 2018 günü bir basın toplantısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte 2019’daki Cumhurbaşkanlığı Hükümet etme sisteminde birlikte hareket edeceğimizi hatta Milliyetçi Hareket Partisinin aday daha çıkarmayacağını hatta bunu daha öteye 2019’dan sonra da bu işin devam edeceğini beyan etti” diyen Çay, “Bu vesileyle hem kendi parti teşkilatımın içindeki insanlara hem de Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde görev yapan arkadaşlarımıza şunu belirtmek istiyoruz: Biz milli mutabakat dedik, biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin menfaatleri dedik, önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen bir yönetim diyen teşkilat yapısına sahibiz. Buradan hiç kimse hiçbir mana çıkarmamalı. Hatta eğer olabiliyorsa mili mutabakatın içerisine diğer partilerinde katılmasında hiç bir sakınca yok. Bu neden böyle oldu? Artık tek kutuplu dünyadan çok kutuplu dünyaya geçiyoruz. Türkiye kendi bölgesinde kutup başı olacak. Yani 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti lider ülke, sayın Tayyip Erdoğan’ın da buyurduğu gibi 2053 ve 2071 yılları hedefleniyor. Tabi biz 2053 ve2071’i belki 2023’ü bile göremeyebiliriz. Ama bizim önceliğimiz birlik ve beraberliğimizi muhafaza edip, bu birlik ve beraberlikle Türkiye Cumhuriyeti Devletini 2023 yılına hazırlamak. Hem ülke içerisinde hem dışarıdan ülkemiz saldırı altında. Bunu herkes biliyor. Bunu bile bile eğer karşımızdaki düşmanların değirmenine su taşımaktansa Türk milletinin menfaatlerini düşünmemiz lazım. Bu manada Sayın Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber bu işte yola çıktık. Önümüzdeki günlerde bize dışarıdan saldıracaklar, hatta içeriden bizi karıştırmaya çalışacaklar. Ama buna rağmen biz 2019 yılındaki seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tam oturtmayı ve bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletindeki iktidarları ABD’nin tayin etmemesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Biz burada vazifede en önde ama mükafatta en önde olmayan insanlar topluluğuyuz. Çünkü siyaset gönüllülük esasına göre yapılıyor. Çıktığımız bu yolda Allah bizi mufafkat etsin, düşmanlarımızı kahretsin. İçerdeki at izi it izine karışmış. kimin ajan kimin milli olduğu tartışılır halde. O yüzden bizim saha çok saflarımızı sık tutup önümüzdeki günlerde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tek başına hür, demokrat ve laik Türkiye Cumhuriyeti Devletinin korunması ve kollanması, ülkenin parçalanmaması adına yek vücut olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Cengiz Çay’ın konuşmasının ardından bir gazetecinin bu ziyaretle birlikte Fethiye’de MHP ve AK Parti’nin ittifak çalışmaları başlanmış diyebilir miyiz sorusuna Çay, “Diyemeyiz. Biz zaten bu arkadaşlarımızla hiç bir ayrımız gayrımız yok. Biz kardeş gibiyiz. Burada ittifak ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir çalışma yapılacak. Bunun neticesinde hareket edilecek. 2019 deniliyor. 2019’dan öncede bir yerel seçim var. Bunun artık şekillenmesi lazım. Bunun çalışma modeli bu kanunla sabitleşecek. Şeklin ne olduğunu hem Sayın ilçe başkanımız ve ben bilmiyorum. Ama biz gönül birlikteliğimizi başlattık. İnşallah bu birliktelik belki yurt dışına taşacak ve daha hayırlı olacak” dedi.

 

 

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …