Cumartesi , Nisan 20 2024

METE AY TÜNEL ZAMINI ELEŞTİRDİ

Göcek Tüneli’ni işleten firmanın turizm sezonu öncesi 4.50 TL olan geçiş ücretini 5 TL yapmasını değerlendiren Çalış-Der Başkanı Mete Ay; “Para kazanmak için hem devleti zor durumda hem de halkı mağdur duruma düşürüyor. Bu hiç hoş bir şey değil” diye konuştu.

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, Türkiye’de ilk ve tek olan ücretli tünel geçişine yapılan 50 kuruşluk zammı eleştirdi. Vatandaşların Göcek Tünelinden geçerken çok pahalıya geçtiğine dikkat çeken Ay, bu zammın hem devleti hem vatandaşı mağdur ettiğini söyledi.

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, gazetecilerin Göcek Tüneline yapılan zammı sorusuna şu cevabı verdi;

“Yaklaşık 2 yıl biz Göcek Tüneline çok taktık. Devamlı kurumları, kuruluşları, devleti, hükümeti suçluyoruz ama öğrendiğimiz kadarıyla bu tüneli yapan firmayla hükümet arasında bir kontrat var. Bu kontratın bozulması diye bir şey söz konusu değil. Ancak benim anlayamadığım; bu kadar ortalık stresken, bu kadar olay varken, Göcek Tünelini işleten arkadaşlarımız niye zam yapıyorlar? Zaten çok pahalı. 4.50 TL’ye geçiyorduk birde bunu 5 TL yapıyorsun! Kontratın iptal edilmeyeceğini biliyorsun ama bu vatandaşların suçu yok. Para kazanmak için hem devleti zor durumda hem de halkı mağdur duruma düşürüyor. Bu hiç hoş bir şey değil.”

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …