Çarşamba , Nisan 24 2024

Mete Ay; “Bayramda Doluyuz”

Son rezervasyonları ve 9 günlük Ramazan bayramı tatil sürecini gazetemize değerlendiren Çalış Turizm ve Tanıtma derneği başkanı Mete Ay açıklamasında; Çalış plajı bölgesinde otellerin bayram tatili sürecinde % 75 doluluğa ulaştıklarını ifade etti. Umutsuz değiliz diyen Çalış-Der başkanı Mete Ay; yerli tatilcinin artık tatil anlayışının değiştiğine dikkat çekti.

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay açıklamasında; Çalış bölgesindeki otellerin yüzde 75 doluluğa ulaştığını, hala boş yerlerin bulunduğunu dile getirdi. Fethiye’nin;  İzmir, Antalya, Denizli ve Burdur’a çok yakın bir tatil merkezi olduğunu belirten Ay  “Bu bölgedeki insanların 3-4 günlüğüne de olsa ziyaret edebilecekleri bir bölgeyiz. Türk halkı eskiden 10 gün bir yerde tatil yapıyordu. Son yıllarda ise bir yerde 3-4 gün konaklama yapmakta. Rezervasyonlarımıza baktığımızda maksimum 4 gün kalanı görüyoruz. Değişimli olarak Fethiye bölgesinin dolup boşalacağını öngörüyoruz. Tüm tatilcileri ilçemizde ağırlamaya hazırız” şeklinde konuştu. “Yerli tatilciler  tatil zamanını farklı yerlerde geçirmek istiyor”  diyen Mete Ay “Türk halkı eskisi gibi 9 gün boyunca tek bir yerde tatil yapmıyor. Örnek vermek gerekirse Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de 2’şer 3’er günlük tatil yapmaktalar. Fethiye’miz;Ege ile  Akdeniz’egeçiş bölgesinde, Antalya tarafında kalanlar daha sonra Bodrum ve Marmaris’te tatillerine devam etmekteler. Fethiye’de geçiş  güzergahında olduğu için Fethiye’de de 2 veya 3 gün konaklayan çok tatilci var. Yerli  tatilcilerin çoğunluğu tatillerini otomobilleriyle gezerek yapmakta. Yerli tatilci artık dönüşümlü olarak tatil yapmayı seviyor” dedi.

“Denizi, kumu, gün batımı, kuş cenneti  vecarettaları ile ismini tüm dünyada duyuran Çalış bölgemize her geçen yıl ilginin artığını” ifade eden Mete Ay “Çalış olarak turizm sezonu ve 9 günlük bayram tatili süreci ile ilgili olarak tüm hazırlıkları tamamladık. Çalış bayram tatiline hazır. Turizm konseyi toplantısında Çalış ile ilgili her şeyi paylaştık. Yabancı turist olarak şu an Çalış’ta % 35 doluluk var. Yerli turistler 9 günlük bayram tatilinde bölgemize gelecekler. Okulların kapanmasıyla da bu süreç devam edecek. Genelde yabancı turist olarak bölgemizde  % 35 ile % 40 oranda doluluk olmaktadır. Oteller bazında dolululuk oranını değerlendirdiğimizde ise 5 yıldızlı otellerde doluluk oranı % 100, 3 veya 2 yıldıza düştüğünde ise bölgemizdeki otellerde doluluk oranı bayağı bir şekilde düşmektedir” dedi. 9 günlük bayram tatilinde trafiğin artacağını ifade eden Mete Ay “Fethiye’de yaşayan vatandaşların mecbur olmadıkça araçlarını kullanmamalarını rica etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …