Cuma , Nisan 19 2024

Mehmet Soydemir Güven Tazeledi

 

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası 18’nci Olağan Genel Kurulunda 13 yıldır başkanlık yapan Mehmet Soydemir, tek listeyle gidilen seçimde güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Fethiyeli esnaflar oy vermek için adeta bir birleriyle yarıştılar… 3 sandıkta yapılan oy verme işleminde zaman zaman izdiham yaşandı.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 18. Olağan Genel Kurulu, Fethiye Gazi İlkokulu spor salonunda yapıldı. 3 bin 909 üyesi bulunan Fethiye Esnaf ve Sanatlar Odasının olağan genel kurulunda divan başkanlığını Muğla üst birlik başkanı Şükrü Ayyıldız yaparken, başkan yardımcılığını Fethiye Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu yaptı. Kongreyi izleyenler arasında Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar, Seydikemer Şoförler Odası Başkanı Mehmet Hadi Çakıroğlu da izlerken  Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ve yönetim kurulu üyeleri de oy verme işleminde başkan Mehmet Soydemir’i ziyaret edip, yeni dönem başkanlığı için kutlamada bulundular. Kongrede Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, faaliyet raporunu okudu. Esnafların ekonomik sıkıntı içinde olduğunu birçok esnafın zor ayakta durduğunu anlatan Soydemir, “Esnafların sıkıntısı aynı zamanda odamızın da sıkıntısıdır. Fethiye’nin en büyük gelir kaynağı turizmdir. Gerek yerli gerekse yabancı turistin Fethiye’ye gelmesi için gerekli kampanyalara ve fuarlara katılımı oda olarak destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Fethiye İşletme Fakültesinin açılabilmesi olarak yine Oda olarak destek verdik. Esnaf ve Sanatkarlarımızın gelirinin yüzde 80’i bu öğrencilerimizdir” dedi.

İŞ Kur’un açılmasın için çaba sağladıklarını ve Muğla ilçelerinde sadece Fethiye’de açıldığını hatırlatan Sodemir, “26 girişimcilik kursu açtık. 662 kursiyere belge kazandırdık. 36 mesleki eğitim kursu ile 598 kursiyer mesleki eğitim öğrendi. İş sağlığı ve güvenirliliği ile ilgili mağduriyetleri önledik. Esnaf Hastanesinden yararlanılması için esnaf kartı uygulaması başlattık. Diğer kamu kurumları ile uyum içinde çalışmalar yaptık” dedi.

Gelir-gider ve denetleme raporunun okunup faaliyet raporuyla birlikte oylanmasının ardından gelecek döneme ait çalışma raporundan esnaflara bilgiler de aktaran başkan Mehmet Soydemir, “Fethiye’nin en büyük gelir kaynağı turizmdir. Gerek yerli gerekse yabancı turistin Fethiye’ye daha fazla gelmesi için kampanya ve fuarlara katılımın daha çok destekleyeceğiz. Esnaflarımızın sosyal ve kültürel girişimlerini sağlamak üzere kurslar düzenleyeceğiz. Meslekleri ile ilgili toplantılarda bilgilendireceğiz. Mesleki eğitim merkezi müdürlüğü binasına ek olarak motorlu araçlar teknolojisi bölümü uygulama ve eğitim atölyesini yaptıracağız. Ara eleman olarak çırakların yetiştirilmesini sağlayacağız. Girişimcilik kurslarına ara vermeden devam edeceğiz. KOSGEB’ten yaralanarak yeni girişimciler yaratacağız. Odamız ve Lokman Hekim Esnaf Hastanesi anonim şirketi ile Fethiye’nin ihtiyacı olan yaşlı bakım merkezinin yapmak için çalışacağız. Sanayi sektöründe çalışan esnaf ve sanatkarların çırak sorununu çözmek için motorlu araçlar teknolojisi bölümü yaptırarak ara elaman yetiştirilmesini sağlayacağız. Güler yüzle her birinize değer veren bir anlayışla yeniden göreve talibiz” dedi.

Çalışma programı da oy birliği ile kabul edilirken dilek ve temennilerde esnafların önerileri dinlendi. Daha sonra Fethiye İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı Yönetiminde 3 ayrı sandıkta oy vermek işlemi yapıldı. Esnaflar tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Mehmet Soydemir ve yönetim kuruluna oy vermek için yarıştı. 3 bin 909 üyesi bulunan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde başkan Mehmet Soydemir, yeniden başkanlığa seçildi. Mehmet Soydemir’in başkanlığındaki yönetim kurulunda Veli Uysal, Ahmet Çaptuğ, Recep Aygün, Uygur Tuğay, Tahsin Özdemir, Yıldıray Kaya, Sefer Alp, Akif Ersoy, Ramazan Elmadibi ve Birol Giritlioğlu seçilirken denetim kuruluna ise; Sadi Başkaya, Turgut Yıldırım ve Bekir Çalış seçildiler.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …