Cuma , Nisan 19 2024

Marintech Göcek Fuarı Açıldı

Marmaris Fuarcılık tarafından organize edilen ve bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen, ulusal ve uluslararası 75 firmanın katıldığı Marintech Göcek Fuarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bu tür organizasyonların Fethiye için çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi.

Fethiye Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Deniz Ticaret Odası ve Türkiye Yat Kaptanları Derneği’nin destekleri ile MARFO’nun organize ettiği, İzmir, Ankara, İstanbul ve Adana’dan yatırımcı, iş insanları ve imalatçıların da katılım sağladığı, bu yıl 3.’sü düzenlenen Marinetech Yat ve Tekne Ekipmanları Fuarı Göcek’te açıldı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan fuarın açılışına katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bu tür organizasyonların Fethiye için çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi, “Marfo Fuar’ın değerli patronu Volkan Beye bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum. Kendileri Fethiye’de fuarcılığı ilk başlatandır. Kumluova’da başkanlık yaptığım dönemde bize gelip destek istemişlerdi. Fethiye çok uzak olduğu halde kendilerine elimizden gelen desteği vermiştik. Bizler Fethiye’mize katkı sağlayabilecek her ne olursa olsun başta bu tür organizasyonlar olmak üzere, Fethiye’nin tanıtımına katkı sağlayacak herkese belediyem adına katkı sunmak boynumuzun borcudur.

BAŞKAN KARACA, “BAŞKA BİR GÖCEK YOK, BAŞKA BİR FETHİYE YOK”

Fethiye’nin belli başlı sorunlarına da değinen Başkan Karaca, “Göcek sadece Türkiye’deki iş adamlarının ve yatırımcıların merkezi değil, dünyanın odak noktası haline gelmiş bir bölgedir. Bu bölgenin özenle korunması gerektiğine inanıyorum. Devletimizle, Büyükşehir’imizle ele ele vererek buradaki sorunları çözmemiz gerekiyor. Maalesef denizlerimizde ciddi anlamda kirlilikler oluştu. Bu konuları hep beraber projelendirip bu 5 yıl içerisinde gidermek istiyoruz. Ama sadece belediyelerin gücüyle bunun yapılması mümkün değil, Bakanlığımızla birlikte bu sorunları çözmek istiyoruz. Başka bir Göcek yok başka bir Fethiye yok. Bu sorunlar sadece belediyelerin ve Göcek’te yaşayan vatandaşlarımızın sorunları değil, devletimizin de sorunudur. Dün dünyalar harikası Babadağ’daydık, bugün güzel Göcek’teyiz. Buraya geldiğimizde vatandaşlarımız “Nasılsınız” diye soruyor. Nasıl olabilirim, dünyanın en güzel coğrafyasında dünyanın en güzel yerinde belediye başkanlığı yapıyorum. Biz bundan sonra Göcek için Belediyemiz adına yapılacak ne varsa el birliğiyle yapacağız. Önümüzdeki süreçte bu tür organizasyonları geliştirerek belediye olarak gerekli desteği sağlayacağız. Fuarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, fuarın açılışı gerçekleştirildi. Ardından protokol üyeleri tek tek stantları dolaşarak, katılımcı firmalarda sohbet edip, bol bol fotoğraf çektirdiler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …