Cuma , Nisan 19 2024

“Makbuzsuz Kurban Derisini Vermeyiniz”

Ülkemizin  ve milletimizin gururu ilk milli kurumumuz olan Türk Hava Kurumu; bu yılda kurban bayramında kurban derisi  toplama faaliyetlerini  Sayın Cumhurbaşkanımızdan almış olduğu yetkiyle;  tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye ve Seydikemer’de de gerçekleştirecek. 

Kurban derisi toplama faaliyetleri  ile ilgili açıklama yapan THK Fethiye şubesi başkanı ve genel merkez yönetim kurulu üyesi Mustafa Özkaya;  iki  önemli  konuda  uyarıda bulundu. THK Fethiye şubesi başkanı Özkaya açıklamasında; kurban derilerini bağışlayacak olan vatandaşları uyanık olmaya davet ederek  makbuz karşılığı olmadan kurban derilerini kesinlikle vermemelerini istedi. İkincisi ise havaların aşırı sıcak olmasından dolayı kurban derilerinin bozulmaması için mutlaka tuzlanmasını ve gölgede bırakılmasını rica etti…

“MAKBUZ OLMADAN KURBAN DERİSİ BAĞIŞLAMAYIN”

THK Fethiye şubesi başkanı Özkaya basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada  “Öncelikle;  dini vazifelerini yerine getiren zekat, fitre ve kurban derilerini Türk Hava Kurumuna bağışlayan  tüm  Fethiyeli  ve Seydikemerli vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.  Ülkemizin ilk milli kurumu Türk Hava Kurumu;  bu yılda Kurban bayramında  deri toplama faaliyetlerini gerçekleştirecektir.  Kurumumuzun  görevlileri  tarafından  kurban derisi bağışlayacak olan vatandaşlarımızdan makbuz karşılığı  deriler toplanacaktır. Makbuz olmadan vatandaşlarımız derilerini kesinlikle bağışlamasınlar. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da bu işi rant edinen bazı kişi yada kişiler izinsiz bir şekilde kurban derisi toplamaktadırlar.  Eğitim kurumları ve üniversitesiyle geleceğin havacılarını yetiştiren, yangın söndürme uçaklarıyla ormanlarımızı koruyan, ambulans  helikopterleriyle hayat kurtaran Türk Hava Kurumumuz;  93 yıldır halkın bağışlarını  hizmete dönüştüren milli bir kurumdur. Vatandaşlarımızın bağışladığı kurban derilerini hizmete dönüştüren Türk Hava Kurumu bu  yılda araçlarımız ve görevlilerimiz tarafından deri toplama faaliyetini gerçekleştirecektir.  Fethiye’de kurban derisi ana toplama merkezi Çamköy  mahallesi Okaliptüs  Park tesisleri olmaktadır.  Arzu  eden vatandaşlarımız  kurban derilerini buraya getirebilirler. THK görevlisi bile olsa makbuz  olmadan  kurban derinizi kesinlikle bağışlamayın. Kendilerini THK görevlisi olarak da tanıtabilirler. Kurban derilerini THK’ye bağışlayan vatandaşlara  şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.

“KURBAN  DERİLERİNİN  BOZULMAMASI İÇİN MUTLAKA TUZLAYIN”

Açıklamasına devam eden THK Fethiye şubesi başkanı Mustafa  Özkaya “Bildiğiniz gibi havalar çok sıcak ve kurban derisinin bozulma riski de çok fazla. Milli  bir servet olan  kurban derilerinin bozulmaması için mutlaka tuzlanması ve gölgede bekletilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızdan tuzlama olayını  özellikle rica ediyoruz. THK’ya gönül veren tüm hemşerilerime ve vatandaşlarımıza hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …