Cumartesi , Nisan 20 2024

Londra Fuarını Değerlendirdi

Bu yıl 40’ncısı düzenlenen Londra Dünya Turizm Fuarı’nda (World Travel Market –WTM) Fethiye’yi her yönü ile tanıtan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, Londra Fuarının oldukça verimli geçtiğini ifade ederek İngiliz Pazarından bölgeye ciddi bir ilginin olduğunu söyledi. 2019 yılı turizm sezonun da  Thomas Cook’un iflasının dışında başka bir olumsuzluk olmadığını ve iyi bir sezon geçirildiğini de ifade eden Uysal, “2020 yılı için de Fethiye’yi tanıtmak için tüm fuarlara katılacağız” dedi.

2019 yılının son aylarında Thomas Cook’un iflası ile birlikte bölgedeki turizmcilerin cidi zarara uğradığını belirten Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, “Fethiye’de Ekim ayı sonu itibari ile turizm tesislerinin bir çoğu kapandı. 2019 yılına çok güzel başladık. Her şey yolunda gidiyordu. Taki bu güzel gidiş Eylül ayına kadar sürdü. Eylül’ün 23’ünde Thomas Cook’un iflası  ile belgemizdeki otellerin bir çoğunun alacağı kaldı. Buda birçok otel işletmecilerimizin bir yıllık, hatta iki yıllık kazançlarının yok olmasına neden oldu. Bunun yanında Eylül ayının sonu ve Ekim ayında Thomas Cook’un getireceği turistler vardı. İflas nedeni ile bu turistlerde bölgemize gelmedi. Hem otellerimize, hem de bölgemize ekonomik katkı sağlayacaklardı, maalesef bunları da kaybettik. 2019’un son günlerinde çok güzel başladığımız bir sezonu yıl sonu itibari ile otelcilerimiz açısından kötü bitirdik. Thomas Cook’un iflasını ele almaz isek, bölgemizde güzel bir sezon geçirdik. Talep açısından başka ciddi bir sorun yaşamadık. Arık geçmişi geride bırakıyoruz. Amacımız önümüzdeki 2020 yılı sezonuna iyi hazırlanmak” diye konuştu.

“LONDRA FUARI OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ”

2020 yılı sezonu öncesi Fethiye’yi tanıtmak için bir çok uluslar arası ve ülke içerisinde düzenlenecek olan fuarlara katılacak olduklarını söyleyen Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “2020 yılı hazırlıkları  kapsamında Londra fuarına tanıtım için gittik. Bu fuar genellikle iş görüşmeleri ağırlıklı oldu. Bizim anladığımız klasik fuar tabirinden daha çok iş görüşmelerinin olduğu, oraya katılan acentelerin, pazarlama yapmak isteyen firmaların ağırlıklı olduğu bir fuar. Tabiki Londra Fuarı Dünyanın en büyük turizm fuarlarından bir tanesi. Dünyanın dört bir yanından Amerika’dan, Asya’dan  ve Afrika’dan pek çok ülkenin katıldığı bir fuar. Dolayısı ile bizim için katılması gerekilen bir fuar. Fethiye Otelciler Birliği olarak bu fuara asıl katılma sebebimiz, önümüzdeki yılı şekillendirmekti. Thomas Cook’tan boşalan 430 bin civarında bir koltuk var. Ne yazık ki 2020 yılında bunlar gelmeyecek. Bunun yerine diğer büyük firmalar olan TUİ, JETTU, İZJET, ONDEBEACH  gibi firmalar ile görüşmelerimiz yaptık. Görüşmelerimizde edindiğimiz bilgilere göre kapasitelerini ciddi rakamlarda arttırdıklarını ifade ettiler. Tabiki bu haber bizim için oldukça sevindirici. Önümüzdeki yıl Thomas Cook’tan boşalacak 400 Bin koltuk, bu firmalar tarafından doldurulacak. Bizim için koltuğun dolmasından ziyade ülkemize talebin olması önemli. Açıkçası Londra fuarı bizim için çok verimli geçti ve Fethiye’yi çok güzel tanıttık” dedi.

“TÜM FUARLARDA İLÇEMİZİN TANITIMINI SÜRDÜRECEĞİZ”

Londra Fuarının Fethiye açısından oldukça verimli olduğunu da ifade eden Uysal, “İlçemizi  Birlik olarak gerek yurt dışı, gerekse de yurt içi fuarlarında tanıtacağız  ve 2020 yılı sezonuna iyi bir tanıtım yapacağız. Yabancı turistlerin yanı sıra ilçemize en büyük desteği veren yerli misafirlerimize de önem vererek,  yurt içi fuarlarımıza ciddi bir tanıtım sergileyeceğiz”  diye konuştu.

Türkiye’deki tüm okulların bu hafta itibari ile ara tatile gireceğini de hatırlatan Uysal, “Okullarımızın ara tatile girecek olması nedeni ile tatile gelmek isteyen halkımızı da ilçemize tatil için bekliyoruz. Hava raporları da önümüzdeki haftayı güneşli ve sıcak gösteriyor. Yani yazdan kalma bu günleri değerlendirmek isteyen herkesi Fethiye’ye davet ediyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …