Cuma , Mart 29 2024

Lider, Liderliğini Korudu: 75-72

Türkiye Basketbol Ligi, 14.hafta mücadelesinde Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, evinde ağırladığı Akhisar Belediyespor’u 75-72 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Erick Neal 17 sayı ve 10 asist ile galibiyette önemli rol oynadı.
Devreyi lider tamamlama adına önemli olan bu karşılaşmayı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Suat Özcan, Burak Erbay, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ile birlikte protokol tribününden izlediler.
Beşkaza Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Başhakem Yücel Çilingir yönetirken, yardımcılıklarını ise Nazlı Çisil Güngör ve Uygar Kurt yaptı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor maça Erick Neal, Utku Yücedağ, Mert Gizir, Sercan Ergin ve De Angelo Riley ilk beşi ile başlarken; Akhisar Belediyesporise Can Özcan, Erdem İlter, Hazer Avcı, Vytenis Cizauskas ve Kahiem Seawright beşi ile parkedeki yerini aldı. Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk 5 dakikası 9-5 Akhisar Belediyespor üstünlüğü ile geçildi. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ilerleyen dakikalarda savunmada ve hücumda etkinliğini arttırarak ilk çeyreği 21-18 önde tamamladı. İkinci periyodun ilk 5 dakikalık bölümünde 33-27’lik üstünlüğü yakalayan LH Fethiye Belediyespor top kayıpları yapıp, hücumlardan boş dönünce çeyrek 44-40 Akhisar Belediyespor lehine sonuçlandı.
Erick Neal’ın liderliğinde üçüncü çeyreği domine eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, final periyoduna 63-56 avantajla girdi. Son çeyreğe Akhisar 12-0’lık seriyle başladı ve 5 sayı öne geçti. Son 2 buçuk dakikaya 72-72 eşitlikle girildi. LH Fethiye Belediyespor’dabençten gelen Ozan Dilik’in üçlüğü ile öne geçen temsilcimiz, kalan son topta ErcikNeal’ın bloğuyla sahadan 75-72 galip ayrıldı. L.H. Fethiye Belediyespor’da Erick Neal 17 sayı 8 ribaund 10 asist ile yıldızlaşırken; De Angelo Rilkey 14, Ozan Dilik 13, Sercan Ergin de 10 sayı ile oynadı. Akhisar Belediyespor’da ise Cizauskas 15 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Manisa ekibinde Hazer Avcı 12, Kahiem Seawright 11 ve Erdem İlter 10 sayı ile oynadı.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …