Çarşamba , Nisan 24 2024

KURBANLIKLAR PAZARA İNMEYE HAZIRLANIYOR

Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin yüksek rakımlı yaylaları ve mahallelerinin yüksek rakımlı dağlarındaki zirvelerde 2 yıl boyunca doğal ortamda otlatılarak yetiştirilen küçükbaş hayvanlar kurban pazarına inmeye hazırlanıyor.

Fethiye ve Seydikemer İlçelerinde  her yıl Mayıs ve Haziran ayı itibariyle yaylalara ve yüksek rakımlı mahallelere  çıkartılıp, doğal olarak yetiştirilen küçükbaş hayvanları kurban pazarına hazırlama işlemleri devam ediyor.

Yüksek  rakımlı yaylalarda yaşayan köylülerin, yem vermeden doğal ortamda otlatarak özenle yetiştirdikleri hayvanlar, her yıl Kurban Bayramı öncesinde büyük rağbet görüyor. Yüksek yaylalarda yetişen kurbanlıklar kar suyu içmesi ve sürekli gezmesi nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Yaz başlangıcı ile yaylalara çıkardıkları hayvanların artık kurbanlık haline geldiğini kaydeden 33 yıllık çoban Yusuf Eken , “Hayvanlarımızı doğal ortamında yayla çimenleri, otları arasında besliyoruz. Her yıl yaya olarak getirdiğimiz hayvanlarımızı kurban için hazırlıyoruz ve kurban pazarına indiriyoruz. Damızlık hayvanlarımız da var. Kurbana özel besleme yaptık” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …