Perşembe , Nisan 25 2024

KURBANLIKLAR ELDE KALDI

Fethiye’de,bayram öncesinde kurbanlıklarını satamayan üreticiler, bayramın ilk gününde de umduklarını bulamadı.

Vatandaşlar ise, ‘Belki ucuzlar’ diyerek kurbanlık pazarlığını bayrama bıraktı.

Fethiye’de ’de, kurban bayramının ilk gününde, elde kalan kurbanlıklar üreticileri üzdü. Bayram öncesinde vatandaşların çok fazla ilgi göstermediğinden yakınan üreticiler, son gün işlerin açılmasını bekliyordu. Ancak durum beklendiği gibi olmadı. Üreticiler, fiyatların geçen yılla aynı olmasına rağmen vatandaşların eskisi gibi ilgi göstermediğinden yakındı. Kurbanlık almak için, fiyatların düşmesi umuduyla bayramın ilk gününü bekleyen vatandaşlarda bayram namazının ardından kurban pazarının yolunu tuttu. Fiyatların değişmediğini gören bazı vatandaşlar, pahalılıktan yakınırken bazıları da fiyatların normal düzeyde olduğunu savundu.

Kurbanlık hayvanları  Afyon’dan getirdiğini belirten Serdar Çoban isimli  celep,”Afyon’dan geliyorum. Şu an satışlar durdu. Beklediğimiz gibi olmadı. Fiyatlar yüksek oldu. Vatandaşın almaya imkanı yok. Malların çoğu kaldı. Bir çok vatandaşımız kurbanlık kesemeyecek. O yüzden durgunluk var, hiç iyi olmadı. Kalan kurbanlıkları da besleyip bir sonraki yıl tekrar getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu yıl kurbanlıklara ilginin az olduğunu ve az sayıda satış yaptıklarını söyleyen  Yakup Topal ise, “Yayla Patlangıç Mahallesi’ndenim. Geçen yılın fiyatı ile bu yılın fiyatı farklı olunca elimizde kalan hayvanlarımız var. Bu yılki kurbanlıklar yüzde 25-30 civarı zamlı. Alıcı tabi ki zorlandı. bin TL’den bin 500 TL’ye kadar kurbanlıklarımız mevcut. Kalan hayvanlarımızı da diğer sürümüzün içine koyacağız. Seneye tekrar satışa çıkartacağız” diye konuştu.

Kurban pazarındaki kurbanlıkların hemen hemen yarısının satıldığını ve ellerinde çok hayvan kaldığını söyleyen Üzeyir Güçlü ise, “Kurbanlıklarımı Yayla Patlangıç köyünde yetiştirdik. Bu yıl hayvanlarımız yani alıcımız çok pahalı olduğu için satışımız da pahalı olmak zorunda kaldı. Bu yüzden hayvanlarımız elimizde kaldı. 200 tane hayvan getirip elinde 100 hayvan kalanlar bile var. Elimizde kalan kurbanlıklar gelecek sene için olacak” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …