Salı , Nisan 23 2024

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMALIYIZ

Seydikemer in Temel Mahalle Muhtarı Naim Sazcı tarafından düzenlenen 1.Temel Yayla Kültür festivaline Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Yörük Türkmen Başkanı İsmail Uzunoğlu, Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır ile birlikte katıldı.

İhtiyacımız var

Festival kapsamında konuşma yapan Başkan Otgöz, “Bu kültür şenliğinin hayırlı olması temenni ediyorum. Burası bir yörük memleketi bizler torosların batı kısmında yaşıyoruz. Hemen hepimiz yörük kültüründen geliyoruz. Bu kültürün unutulmak üzere olduğunu biliyoruz. Bu bizi çok üzüyor. Bundan 40 – 50 yıl sonra bizim kültürümüzün unutulmaya yüz tutmaması için bu tür kültür etkinlikleriyle geçmişimizi gün yüzüne çıkartmalıyız, hatırlatmalıyız. Biz kültürümüzü torunlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize de miras olarak bırakmak zorundayız. Geçmişlerini unutmamalarını sağlamalıyız. Biz bu tür etkinliklerde köprü vazifesi görüyoruz. Belediye olarak ne gerekiyorsa biz bunu yapmaya hazırız. ”dedi.

 

Turizmi canlandıracağız

Başkan Otgöz, “Bölgemizde turizmi canlandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Biliyorsunuz bizim bölgemiz turizm alanı biraz daraltıldı, önceden inşaat dahi yapamıyorduk. Şimdiki çalışmalarımız biliyorsunuz yakında Eren Dağı Kaya Merkezi var. Burayla alakalı hukuki bir süreç var. İnşallah biz buraya Yayla Turizmini de getireceğiz. Bunun için şuanda yapılması gereken tüm yasal süreci takip ediyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız. Yaz bölgesinde buralarda nüfus fazlasıyla bir artış sağlıyor. Biz bu hareketliliğin kış aylarında da bölgemizde olmasını istiyoruz. Biz ne gerekiyorsa yapacağız. Şimdi yollara hızlıca başladık. Kış ayı gelmeden yapabildiğimiz kadar yol yapacağız. Vatandaşlarımızın rahatı bizim için önemli. Toz toprak yollarda olabildiğince hızlı bir şekilde kurtarmaya çalışıyoruz.” Dedi.

 

Festival kapsamında ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür kültürel etkinliklere ihtiyacımız var. Herkese tekrar teşekkür ederim.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …