Çarşamba , Nisan 24 2024

Koy Yollarının Nihayet Bakımı Yapıldı

Türkiye’nin en güzel koylarına sahip Fethiye’nin koy yollarında yaz sezonunun gelmesiyle birlikte bakım onarım çalışmalarına başlandı. Fethiye kaymakamı Muzaffer Şahiner, Ak Parti ilçe başkanı Kadir Sarıhan’ın girişimleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılan bakım onarım çalışmalarının ilerleyen günlerde sona ereceği bildirildi.

Fethiye’de taşıma esnafı, turizmci, yerli ve yabancı turistler ile yerli halkın en çok şikayette bulunduğu oyuk tepe çevresindeki koy yollarında sonunda bakım onarım çalışmasına başlandı. Geçtiğimiz yıllarda büyük şikayete yol açan ve adeta sahipsiz kalan cennet koyların bulunduğu yolların bakım çalışması Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve Ak Parti ilçe başkanı Kadir Sarıhan’ın girişimleri sonucunda geçtiğimiz günlerde başladı.

Yağmurdan, büyük taşıt araçlarından dolayı yer yer parça parça olan, derin çukurlukların meydana geldiği koy yolu 2018 yaz turizmine girerken bakıma alındı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılan bakım onarım çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Bölgenin adeta kanayan yarası haline gelen bozuk koy yollarının bakım ve onarım çalışmalarının başladığını belirten Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Koy yollarımız ile ilgili daha önce Valimiz ile görüşmüştük. Karayolları Bölge Müdürü ile de görüşmüştük. Orman Bölge Müdürümüzle ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza gittim. Çünkü oradaki sıkıntı orman yolu olmasına rağmen Ormanın asfaltlama programı olmaması. Orman Bölge Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Karayolları Antalya Bölge müdürümüz Arif beyle görüştük. Sağolsun o da talimat verdi. İmkanlarını seferber ettiler. Onların araçlarıyla yapılıyor. Yoldaki direklerin kaldırılması için de gerekli talimatları verdik. Onları da kaldırdıktan sonra vatandaşlarımızın rahatlıkla gidip geleceği yol haline getirmek istiyoruz. Fethiye’de sezona her anlamda, kurum ve kuruluşlarla hazırlanıyoruz” diye konuştu.

YOLLAR ONARILIYOR

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan da, “Sadece Fethiye’nin turizmi Ölüdeniz’a bağlı değil. Koylarımız da çok kıymetli. Orası yerli halkımız, yerli ve yabancı misafirlerimizin rağbet ettiği bir dinlenme alanı. Buraların gelişmesi ve güzelleşmesi için gerekli çalışmalar yapılmakta. Özellikle tesis sahiplerinin, taşıma esnafının ve vatandaşların şikayetçi olduğu yol konusunda geçtiğimiz birkaç gün içerisinde çalışma başlattık. Buradaki yolun bakım ve onarımız başladı. En kısa süre içerisinde de bitirilecek” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …