Cuma , Mart 29 2024

Konsey Travel Turkey’e Hazır

Ev sahipliğini ve sekretaryasını Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının (FTSO) yürüttüğü Turizm Konseyi FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ’nın başkanlığında toplandı. Toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı yanı sıra, İMEAK DTSO adına Mehmet Eskici, FETOB Başkanı Bülent Uysal, TURSAB Batı Akdeniz adına Emre Başaran ve Süleyman Kaya, Göcek Kültür ve Turizm Derneği adına Ramazan Dim, Fethiye Güç Birliği adına Selamettin Yılmaz, Çalış Turizm Derneği adına M.Selim Günday ve Cenk Şimşek, Ölüdeniz Turizm Kooparatifi adına Musa Ünsal, FETAV adına Şemsi Toprak ve FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu katıldı.

HER MEVSİM FETHİYE

Toplantının ana gündem maddesi 5-7 Aralık 2019 tarihinde yapılacak olan Travel Turkey İzmir fuarı oldu. Bu yıl 13’uncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Turizm ve Fuar Kongresi’nde kurulacak olan Fethiye standının, tasarım ajansı tarafından gönderilen resimlerinin incelenmesi ve yapılabilecek diğer tanıtım çalışmaları için görüş alış verişlerinde bulunuldu. Bu sene Her Mevsim Fethiye sloganı ile katılım sağlanacak olan fuarda özellikle bölgemizin 4 mevsim boyunca turizme elverişli olduğunun iyi anlatılması gerektiği hususunda hem fikir olan Turizm Konsey paydaşları bu konuda yapılması gereken çalışmaların hızlanarak bir an önce tamamlanmasına karar verdi.

WTM LONDON FETHİYE İÇİN ETKİLİ OLDU

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan WTM ( World Travel Market ) fuarıydı. 4-6 Kasım 2019 tarihleri arasında 182 ülkeden 5.000 üzerinde katılımcıyla gerçekleşen Londra Dünya Turizm Fuarı’nda, Türkiye, 50’nin üzerinde kurum, kuruluş ve firma ile yer aldı. Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonuyla toplam 783 metrekarelik bir alanda tanıtıldığı fuarda yer alan Fethiye standı yoğun bir ilgi gördü.

Fuara katılım gösteren konsey üyeleri bundan sonra yapılacak olan fuarlarda bölgemizin yöresel özelliklerini ve motiflerini öne çıkaracağımız çalışmalar yaparak Fethiye’nin tanıtımını daha etkili hale getirebiliriz görüşünde bulundular.

Turizm Konsey toplantısı sırasında söz alan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı “Özellikle köklü turizm şirketi Thomas Cook’un iflasından sonra bu yıl London Travel Market’e katılım her zamankinden daha fazla önem arz ediyordu. Bu nedenle FTSO olarak stant katılım bedelinin tamamını karşılayarak İngiltere başta olmak üzere dünya turizm pazarına bölgemizin açılımı için Londra Dünya Turizm Fuarı’na öncelikli olarak yer verdik. Tüm dünyadan katılımcıların yer aldığı fuarda katılımcılara Fethiye’mizi doğal ve tarihi güzellikleri, alternatif turizm faaliyetleri başta olmak üzere her yönüyle tanıttık. Yapılan bu çalışmaların önümüzdeki turizm sezonu öncesi bölgemize ve bölgemiz turizm sektör temsilcileri için yararlı olmasını diliyoruz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …