Cuma , Nisan 19 2024

Konsey Afyon Ve Şanghay’a Hazırlanıyor

Sekretaryası Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Fethiye Turizm Konseyi, Ağustos ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda ana gündem maddesi olarak, bir ayağı Afyonkarahisar’da yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası’nda gerçekleştirilmesi planlanan tanıtım faaliyetleri değerlendirildi.

Bir önceki toplantıda alınan karar gereği üç haftada bir rutin olarak bir araya gelecek olan Fethiye Turizm Konseyi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 8 Ağustos 2018 Çarşamba günü, saat 09:30’da toplandı. Toplantıya Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Çalış-Der Başkanı ve FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Ay, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi adına Mümtaz Kökten, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Güler Uymaz, TÜRSAB Batı Akdeniz BYK Başkanı Özgen Uysal ve Süleyman Kaya, Fethiye Güç Birliği Limited Şirketi Müdürü Selamettin Yılmaz, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü A.Orçun Songur, SKAL Fethiye Derneği Başkanı Uğur Serindağ, Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şemsi Toprak katıldı.

Toplantı açılışını yapan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay, gündemin ilk maddesi ile alakalı bir önceki toplantıya katılan ve Konsey üyelerine 30 Ağustos-2 Eylül 2018 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da düzenlenecek Motokros Şampiyonası ile ilgili bilgilendirme yapan Fethiye Orman Sporları Kulübü Derneği Başkanı Sadık Özdemir’in organizasyon sponsorluk ve tanıtım bedellerine dair edindiği bilgileri toplantı katılımcıları ile paylaştı. Şampiyonanın Türkiye ayağının popüler spor kanalları vasıtası ile birçok ülkede yayınlanacak ve dünya genelinde toplamda 1 milyar 400 milyon izleyici ile buluşacak olması sebebiyle yarış parkuru içerisinde Fethiye’yi tanıtıcı reklam panosu kullanmanın, klasik stant tanıtımından daha verimli olacağına kanaat getiren Konsey üyeleri, bir kez daha yarış organizatörleri ile görüşerek hazırlanacak reklam panolarının parkurun kritik yerlerine koydurmakla alakalı çalışma gerçekleştirecek.

TURİZM VERİLERİ İLE ALAKALI ÇALIŞMA YAPILACAK

Toplantı, gündemin ikinci maddesi olan turist verileri hakkındaki madde ile devam etti. İlçemize ve bölgemize gelen turist sayılarının ölçülmesi ve bunların konaklama tercihlerinin tespit edilebilmesinin turizmin geleceğini planlamak açısından önemine istinaden, turist verilerinin ilgili kurumlardan temin edilmesiyle alakalı olarak Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile görüştüğünü ifade eden Güler Uymaz, talep edilmesi halinde söz konusu kurumlardan istedikleri verileri alabileceklerini ifade etti. Toplantıda, söz konusu çalışmanın Fethiye Turizm Danışma Bürosu tarafından takip edilmesine kararlaştırıldı.

Daha önceki toplantı da kendine yer bulan Çin pazarı ile alakalı olarak ise, hem YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü A.Orçun Songur, hem de Turizm Danışma Ofisi Sorumlusu Güler Uymaz edindiği bilgiler ve yaptığı görüşmeler doğrultusunda paylaşımlarda bulundular. Barındırdığı potansiyel göz önünde bulundurularak Çin’in Şangay şehrinin ve Şangay’daki turizm fuarlarının Fethiye açısından daha isabetli olacağını aktaran Konsey üyeleri, fuarlardaki tanıtım faaliyetlerinde kullanılacak materyal ve broşürlerle ilgili olarak da taslak çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …