Cumartesi , Nisan 20 2024

Kıvrak ‘bağımsızlık referandumuna’ sert çıktı.

Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de yapacağı ‘bağımsızlık referandumuna’ sert çıktı.

22 Eylül Cuma günü Ankara Tandoğan Meydanında düzenlenecek ve Türkiye’deki Yörük Türkmen Dernekleri’nin katılacağı miting öncesi gazetecilere açıklama yapan Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Barzani yönetiminin referandum planına tepki gösterdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de yapacağı ‘bağımsızlık referandumuna’ sert şekilde tepki gösteren Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Kerkük’ün bir Türk yurdu olduğunun altını çizdi.

Uzunoğlu: “Oradaki Türkmenlerimizin yaşam haklarının tehlikede olduğu ve bu kukla referanduma dur demek için Türkiye genelindeki Yörük Türkmen derneklerimiz aynı zamanda federasyonlarımız ve konfederasyonlarımız 22 Eylül günü Ankara Tandoğan meydanında basın açıklaması yapacağız. Bu referanduma dur çağrısı yapacağız. Biz Yörükler olarak bu referanduma karşıyız. Orda bizim Türk yurdu Kerkük ve Türkmenler tehdit altında zaten bu da düzmece kukla bir referandumdur” diye konuştu.

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak: “Kerkük kadim Türk yurdudur. Devletlerin sınırları ya da devlet içinde devlet çıkması ancak savaşla olur. Çünkü devletler savaşla kurulmuştur. Referandumla devlet kurulmaz. Biz nasıl Kurtuluş savaşı verdiysek, gerekirse Kerkük’te de bir Kurtuluş Savaşı verilecektir. Türkiye’de Yörük Türkmen Derneklerimiz birlik, federasyon, Konfederasyonlarımızın organize ettiği, Türk’üm diyen, kadim Türk yurdu Kerkük’e sahip çıkan herkesi Tandoğan Meydanına bekliyoruz. Kıbrıs Bayrağında da ay yıldız vardır, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bayrağında ay yıldız vardır, Kerkük Türklerinin bayrağında da ay yıldız vardır. Bu ay yıldızı asla yere düşürmeyeceğiz. Türk Türk’e sahip çıkmalı. Nasıl İngiliz dünyanın neresinde olursa olsun kendi vatandaşına sahip çıkıyorsa, Rus dünyanın neresinde Rus varsa sahip çıkıyorsa biz Türk olarak nerede Türk varsa sahip çıkacağız” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …