Cumartesi , Nisan 20 2024

Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

 

 

Fethiye AKÇEV Gençlik Derneği, Fethiye Erasta AVM’ de kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı.

Server Gençlik ve Spor Kulübü ve proje ortakları tarafından, uluslararası çapta düzenlenen, umre ödüllü 6’ncı Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması kapsamında, tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de birlikte okuma etkinliği düzenlendi.

Fethiye (Akdeniz Çevre Eğitim) AKÇEV Gençlik Derneği Yönetimi ve Gönüllüleri, insanları kitap ile buluşturmak, okuma alışkanlığını kazandırmak ve Ufka Yolculuk Yarışması’nın konusu olan ’Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü’ne’ dikkat çekmek için, Türkiye genelinde, proje ortaklarınca tespit edilmiş merkezi mekanlarda kitap okuma etkinliği düzenledi. Fethiye Erasta AVM’ de hafta sonu düzenlenen etkinlik 1 saat sürdü. ’Oku-Öğren-Anla-Yaşa’ ilkesiyle katılımcılara organizasyon tarafından yarışma kitabı takdim edildi. Yetkileriler etkinliğe katılanlara proje hakkında bilgilerde aktardılar.

Amaçlarının kitap okuma seferberliği başlatarak Türkiye’nin okuma oranını yükseltmek olduğuna dikkati çeken Fethiye AKÇEV Gençlik Derneği Yönetimi verdikleri bilgide şunları söylediler:

“’Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü’ konusu, ’Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ temasıyla 3 dil ve 11 ayrı kategoride düzenlenen 6’ncı Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın Türkçe kategorilerinde yarışmaya katılacaklar için 3 ayrı kitap yayınlandı. 6-10 yaş aralığı A kategorisine özel Mürşide Uysal’ın ’Peygamberimizden Dini Hikayeler’ isimli 128 sayfalık eseri, Peygamber Efendimizin (sav) hadisleri ve örnek hayatını resimli hikayelerle anlatıyor. B, C, D, E ve F kategorileri için,  Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan’dan ’Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ isimli eser, yarışma için özel hazırlandı. B kategorisi için 11-14 yaş aralığına uygun şekilde hazırlanan eser 256 sayfa; C, D, E ve F kategorileri için hazırlanan eser 456 sayfa olarak yayınlandı.

Kazananlar isterse Umre’ye, isterse dost ülkeye!

Ufka Yolculuk 6’ncı Bilgi ve Kültür Yarışması’nın A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar 2 umre seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk + 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 umre seyahati + bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk + bin 500 lira, üçüncü olanlar 2 umre seyahati + 500 lira veya 2 dosta yolculuk + 500 lira ödüllerine hak kazanacak. Bu kategorilerde 4 ile 10’uncu aralığında kalanlara ve I, J, K kategorilerinde ilk üçe girenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak.

Ayrıca, yarışmada dereceye girenler yaşadıkları illerde yarışmayı organize eden proje ortakları tarafından da çeşitli ödüllere layık görülecek. Kurumun internet sitesinden ücretsiz başvuruların yapıldığı yarışmanın yazılı sınavı 8 Nisan 2018 tarihinde yapılacak. Yarışmaya sınıflardan bağımsız olarak kurumun internet sitesi üzerinden I (Türkçe online) kategorisinde 8 Nisan 2018 saat 10.15’de (TSİ), J (İngilizce online) ve K (Arapça online) kategorilerinde 15 Nisan 2018 saat: 11.00 ve 18.00’de (UTC) yapılacağı bildirildi.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …