Cuma , Mart 29 2024

Kiraz Festivali’ne Muhteşem Katılım!

Fethiye Nif Köyü 19. Geleneksel Kiraz Festivali binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Kiraz yeme yarışması, en iyi kiraz üreticisi ödüllerinin verildiği yarışmada sanatçılar Ali Tunç ve Ankaralı Yasemin, vatandaşlara muhteşem bir gece yaşattı.

Kirazıyla meşhur Fethiye’nin Nif Mahallesi’nde gerçekleşen organizasyona, Fethiye ve civar ilçelerden vatandaşlar akın etti. Kiraz yeme yarışması muhteşem görüntülere sahne oldu. Kıyasıya yarış sonrası 3 yıldır bu ödülü kazanan Muhammet Ali Özel, yine aynı ödülün sahibi oldu. En iyi kiraz yetiştiricileri yarışında ise, jüri üyeleri tek tek kutulardaki kirazları tadarak oylama yaptı. Yarışmada Anıl Efe Uysal üçüncü, Şerifiye Sazak ikinci, Yunus Nadi Gökmen ise birinci oldu. Kargı Güzelleştirme Derneği Halk Gösterisi Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Halk Topluluğu üyeleri yurtdışında yapılan yarışmada kazandığı ödülü Kültür ve Sosyal İşler Müdiresi Halime Ok’a takdim etti. Minik öğrenci Aylin Türkmen, İstiklal Marşı’nın tamamını okuyarak tüm katılımcıların gönlünü kazandı. Emre Kara ise, gitar dinletisiyle yoğun alkış aldı.
ALİ TUNÇ VE ANKARALI YASEMİN COŞTURDU

Fethiye Belediyesi Kent Orkestrası’nın da muhteşem marşları eşliğinde gerçekleşen etkinlikte Kültür Merkezi sanatçısı Ali Tunç birbirinden güzel şarkılarını Kiraz Festivali’nde okudu. Muhteşem performansıyla tüm katılımcıları oynatan Ali Tunç, yöresel müzikler ile vatandaşları coşturdu. Başkan Alim Karaca, eşi Çiğdem Karaca ile birlikte vatandaşların isteği üzerine pistte oynadı. Vatandaşlarla birlikte oynayan Karaca, halk ile bol bol fotoğraf çektirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Ankaralı Yasemin sahne aldı. Ankaralı Yasemin, Nif Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşlar eşliğinde şarkılar söyledi.

BAŞKAN KARACA, “MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E İNANAN, ONUNLA BİRLİKTE YAŞAYAN TÜM DOSTLARIMIZ İÇİN BEŞ YIL BOYUNCA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Ankaralı Yasemin ile Kumluova Belediye Başkanlığı döneminde tanıştığını söyledi. 5 yıllık süreçte her şeyin çok güzel olacağını ifade eden Karaca, “Tam on yıl önce Yasemin Hanım ile, Yayla Bekçiler’de tanışmıştık. Bekçiler’de sahne almıştı ve bu gördüğünüz masaların üzerinde herkes oynuyordu. Ardından ben de Kumluova Belediye başkanı oldum. Kumluova’nın meşhur domates festivaline Yasemin Hanım’ı davet etmiştim ve beni kırmayıp gelmişti. İlerleyen saatlere rağmen Nif’de herkesin hala eğleniyor olması beni çok mutlu ediyor. Sadece sizler için çalışıyoruz. Rant isteyen, bir yerden çıkarı olan insanlar için değil, siyasi görüşünüz ne olursa olsun gönlünde Atatürk sevdası olan, vatan sevdası olan, Mustafa Kemal Atatürk’e inanan, onunla birlikte yaşayan tüm dostlarımız için beş yıl boyunca çalışmaya devam edeceğiz. Bütün personellerime söylediğim tek bir şey var:  ‘Sizler halkımız için çalışmaya devam edin, insanların görüşleri ne olursa olsun onları mutlu edin, benim için kâfidir.’ diyorum. Beş yıl içinde her şey çok güzel olacak. Bu bazı trolleri rahatsız edebilir. Ama hiçbiri umurumda değil. Vatanına, bayrağına, Mustafa Kemal Atatürk’e bağlı herkes için gece gündüz çalışacağız. 2020 yılında da Nif Festivali’ni çok üst seviyelere çıkararak yine sizlerle beraber olmak istiyorum. Yasemin Hanım ile birlikte hepinize iyi eğlenceler diliyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. Karaca konuşmasının ardından Ankaralı Yasemin’e çiçek takdim etti.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …