Çarşamba , Nisan 24 2024

Kayıt Dışı Çiçekçilerle Mücadele

Fethiye’deki çiçekçilik yapan esnaf vatandaşlar, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası (FESO) Başkanı Mehmet Soydemir’den kayıt dışı çiçekçilere karşı çözüm bulunmasını istediler. Bu konuda Soydemir’i ziyaret eden çiçekçiler, kayıt dışı çiçekçiler yüzünden kira ödeyemez hale geldiklerini söylediler.

4 yıldır çiçekçilik yapan Hasan Erdemli: “Seyyar olan fakat tek tek değil buket halinde satan insanların ekmek peşinde olduğunu biliyoruz ama bizim de kiramız, giderlerimiz, vergilerimiz var. Bu vergileri, kiraları ödeyemez hale geldik. Şimdi insanlar dışarıda buket halinde satılan çiçeklerden alıyorlar çünkü daha ucuz. Hemen ayaklarının yanında. Doğal olarak dükkana çiçekçi dükkanına gelmiyorlar. Bu sefer bizim gelirlerimiz düşüyor, vergi veremez hale geliyoruz” dedi.

Fethiye’nin 5 farklı noktasında kayıt dışı buket çiçek satan kişilerin olduğunu belirten Erdemli: “aynı şey düğün organizasyonları konusunda da var. Hiçbir yetki ve belgesi olmayan insanlar iki koltuk bir plastik sandalye alıp düğün organizasyonu işine giriyorlar. Pastacı, taksici düğün organizasyonunda. Pastacı ve taksicinin düğün organizasyonuyla nasıl bir bağlantısı var? Bunlar kayıt dışı şeyler. Böyle kişileri maliyeye şikayet etsek bu sefer hem o düğün salonu sahibi hem de organizasyonu yapan vatandaş yüksek cezalara çarptırılacaklar. Bunu da yapmak istemiyoruz. Esnaf Odası’ndan talebimiz bu konuda bir şeyler yapması, konuya el atmasını istiyoruz. Esnaf Odası bu konuya el atarsa esnafların yanında yer alırsa, belediyeye düşen görevlerde belediye daha dikkatli olacak. Zabıta daha kurallara uygun davranmaya başlayacaktır” diye konuştu.

Mehmet Soydemir: “Esnaflarımızın sıkıntıları var. Artık dışı çoğalmaya başladı. Çiçekçi esnaflarımız bu durumu kendileri tespit etmişler, bize de gelerek bu durumu bildirdiler. Kendileri tek satana karşı olmadıklarını ama buket olarak satanlara karşılar. Çünkü bu sefer çiçekçi esnafın ekmeğiyle oynanmış oluyor. Esnaflarımız istihdam sağlıyor, vergi veriyorlar, ekonomiye katkı sağlıyorlar. Bizde esnaflarımız bu talebi doğrultusunda zabıtaya gidip, dilekçe ile başvuru yapıp esnaflarımızın haklarını savunacağız” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …