Cumartesi , Nisan 20 2024

KAYAKÖY’DE BETONLAŞMA TEPKİSİ

Kayaköy mahallesinde yaşayan vatandaşlar sit alanı nedeniyle kendi arazilerine ev yapamazken Gemiler mevkiisi gökçe koyundaki yapılaşma ve ormanlık alandan denize inen patika yola asansör tepki çekti.

Bölgede yaklaşık 2 yıl önce başlayan inşaatların ardından gökçe koyuna inen patika yola, koydan yukarıya doğru yaklaşık 200 metre beton döküldü. 1 .derece doğal sit alanına yapılan işlem sırasında bazı ağaçlarında kesildiği gözlendi. Kayaköy’de yapılan inşaat bölgede yaşayan vatandaşların ve çevrecilerin tepkisini çekti. Bölgede yaşayan ve ismini vermek istemeyen vatandaşlar tepkilerini şu şekilde dile getirdi:

“Benim atalarım, dedem, babam burada yaşadı. Buralar bize büyüklerimizden miras kaldı. Yıllardır kayaköyde yaşamamıza rağmen tapulu arazilerimize 1’inci derece doğal sit alnı olduğu için ev yapamıyoruz. Kendi çocuklarımız buraya ev yapamadığımız için başka yerlerde kirada oturuyor. Biz bir çivi bile çakamazken yanı başımızda gökçe koyunda yine sit alanı olan bir yerde bu şekilde inşaat yapılmasına bir anlam veremiyoruz. Bölgede yaşayan vatandaşlar olarak tarihimize ve doğamıza sahip çıkarken birilerinin gelip buraları katletmesi bizim gücümüze gidiyor. Yetkilileri burada yapılan işlemlerin incelenmesi ve gereğinin yapılması için göreve davet ediyoruz.”

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …