Salı , Nisan 23 2024

KAYA “ÖĞRENCİLERİ BU BİNADA TUTMAK RİSKTİR”

Çiftlik Ali Rıza Köse İlkokulu’nun deprem analiz raporuna göre, bu binada kesinlikle eğitim ve öğretime devam edilmemesi gerektiği bildirildi. Bir süre önce Çiftlik Ali Rıza Köse İlkokulu velilerinin bir araya gelerek, “Okulu yıktırmak istemiyoruz. Öğrencilerimizi bir başka okula göndermekte istemiyoruz” şeklindeki açıklamalarının ardından  Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Öğrenciler bu binada eğitim ve öğretime devam edemez. Rapora göre öğrencilerimizi bu binada tutmak risktir” diye konuştu.

Fethiye’nin Çiftlik Mahallesi’nde yaklaşık 290 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Ali Rıza Köse İlkokulu’nun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılıp, yıkılma kararı alınmasına öğrenci velileri tepki göstermişti. Yaklaşık iki hafta önce okul önünde toplanan veliler , sorunlarını bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurmuşlar, bir başka okul istemediklerini gerekçeleriyle birlikte anlatmışlardı.

BİNA YIKILMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, ‘Deprem Analiz Raporu’na göre öğrencilerin bu binada tutulmasının önemli bir risk olduğunu söyledi. Kaya,”Çiftlik Ali Rıza Köse İlkokulu ve Ortaokulu olmak üzere iki tane okulumuz var. İki binadan oluşan iki okulumuzun ilkokul kısmında hizmet eden binamız bir deprem analizinden geçiriliyor. Bunun sonucunda da dayanıksız olduğu, içinde eğitim-öğretim görülemeyeceği, her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu raporu elimize geliyor. Bu rapora istinaden binanın boşaltılması, burada eğitim-öğretimin yapılmaması gerekiyor. Biz de valilikten gelen kararı okulumuza ilettik. Bu anlamda tedbir olarak bir başka yerde eğitime devam edilmesi üzerine planımızı uygulayacağız. Muhakkak bu bina çok itinalı ve dikkatli yapılmıştır. Bu konuda hiç bir şüphemiz yok. Fakat bu rapor sonucunda öğrencilerimizi bu binada tutmamız risktir. Bir deprem sırasında ya da bir felaket sonucunda bu binanın çökmesi söz konusu olursa, bu herkes için vahim bir durum olacaktır. Öncelikle bizim vazifemiz öğrencilerimizin güvenli bir ortamda sağlıklı bir şekilde eğitim almalarını sağlamaktır” dedi.

Kaya, okulun kapatılmasıyla ilgili olarak alınması gereken tedbirleri de düşündüklerini söyleyerek;  “Kargı’da da ilkokul ve ortaokul olmak üzere iki tane okulumuz var. Öğrencilerimizin burada geçici olarak eğitim-öğretim görmelerini sağlayacağız. Bu anlamda hiç bir öğrencimiz ve öğretmenimiz mağdur olmayacak. Kargı’da ilkokul, Çiftlik’te de ortaokul şeklinde planladığımızda çözüm üretmiş oluyoruz” dedi.

AYNI YERE OKUL ÇALIŞMASI VAR

“Kargı İlkokulu için aynı yere okul çalışmamız devam ediyor” diyen Kaya, “Ama öncelikle şunu belirteyim: Arsamızda bir sorun var. Arsada değişik çapta küçük hissedarlar mevcut. Arsa sorunu çözüldüğü andan itibaren orada eski okulun yerine yeni okul yapılması mümkün” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …