Perşembe , Nisan 18 2024

Karacaören Sosyal Tesisi Açıldı

Fethiye Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tahsis edilen, atıl haldeki Karacaören İlkokulu’nu sosyal tesise dönüştürerek düğün, yemek, toplantı ve sosyal aktivitelerde kullanılmak üzere vatandaşların hizmetine sundu.

Yapımı tamamlanan Karaören Sosyal Tesisi’nin açılışı, Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı tarafından yapıldı. Açılışa civar mahallelerden gelen vatandaşlarla birlikte yaklaşık bin kişi katıldı. Başkan Saatcı’nın vatandaşların ilgi odağı olduğu açılışta, katılımcılara yemek ikram edildi.

MUHTAR AKÇA, ‘31 MART MUĞLA’NIN BAHARI OLACAK’

Açılışta konuşan Karacaören Muhtarı Tacettin Akça, köylerinin mahalle olarak Fethiye Belediyesi’ne bağlanmasının ardından Başkan Saatcı’dan sosyal tesis istediklerini belirtti. Belediye Başkanı Saatcı’nın verdiği sözü tuttuğunu ve atıl haldeki köy okulunu sosyal tesise dönüştürdüğünü kaydeden Akça, “Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bugün 3 Mart. Baharın başlangıcıdır. 31 Mart’da başkanımızın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde, Muğla’nın bir baharı olacaktır. Biz bunu canı gönülden istiyoruz. Allah yardımcısı olsun.” dedi.

BAŞKAN SAATCI, ‘VİRANE HALDEKİ OKULLARI GÖRÜNCE YÜREĞİMİZ SIZLARDI’

Bağımsız aday Behçet Saatcı ise 8 yıllık eğitime geçildikten sonra kapanan köy okullarının viraneye döndüğünü kaydetti. Köylerden geçerken büyük üzüntü yaşadığını anlatan başkan Saatcı, “Köy okulları kapandıktan sonra okullar hüzün dolu yerler haline geldi. Köylerde üçlü saç ayağı vardır, muhtar, imam, öğretmen. Bu darmadağın oldu. Eşim emekli öğretmen olduğu için, köylerden geçerken viranelere dönmüş okulları gördüğümüzde hep içimiz sızlardı. Biz Milli Eğitim Bakanlığı’na müracaat ettik. Önce reddedildi. Daha sonra izin verilen okulları teker teker yapmaya başladık. Karacaören bizim için çok özel bir yerdir. 5 yıl önce buraya geldiğimde, eğimli bir araziydi, köy sakinleriyle burada sohbet etmiştik. Biz burayı yaptık. Bir kısmı sağlık ocağı olarak kullanılıyor. İyi günlerde, güzel günlerde kullanırız inşallah.” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi bağımsız başkan adaylığı hakkında konuşan Başkan Saatcı, şunları söyledi;

“Siyasette kin olmaz. Kimseye kinim yok. 2014 yılında buraya geldiğim zaman sizlere ‘Sayın Osman Gürün’e oy verebilirsiniz.’ dedim. Ben de oy verdim. Sen ilçe belediye başkanlarını yok sayarsan, karşına böyle bir durum çıkar. ‘Ben ne dersem o olur, ben kimi istersem o belediye başkanı olur, belediye meclis üyelerini de ben belirlerim.’ diyen bir zihniyet var Türkiye’de. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.’ demiştir. Liderlerin iki dudağının arasında siyasi geleceği belirlenen milletvekili ve belediye başkanlarının yanında, biz ‘Hayır! Halkın dediği olur. En güçlü halktır ve halkın karşısında kimse duramaz.’ diyoruz. Dik, dikenli ve zor bir yola çıktık. Burada en büyük güvencemiz sizlersiniz. Benim çocuklarıma, torunlarıma 20 yıl Fethiye Belediye Başkanlığı yapmış olmanın onuru yeter. Kötü giden bir şey varsa, sundurmanın altında, kahve köşesinde dedikodu yapmak yerine yanlış gördüğün şeye müdahale edeceksin. ‘Bir adam yapamıyor diyorsan, o makama talip olacaksın. Siz 31 Mart akşamı bağımsız bir adayı seçmekle, sadece Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapmayacaksınız, Türkiye’de dengeleri değiştirip, tarihe şahitlik edeceksiniz.”

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …