Perşembe , Nisan 25 2024

Karaca’dan Engellilere Özel Projeler

CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, seçim çalışmaları kapsamında, Fethiye’deki rehabilitasyon merkezlerini tek tek dolaşarak bir yandan engellilere ilişkin projelerini anlatırken, bir yandan da sorunları not alıyor.

“Dünya Down Sendromlular Günü” nedeniyle Fethiye Özel Başaran Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Saygın ve Rehabilitasyon merkezi ve Özel Son Atılım Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Karaca, ailelerle sohbet ederek engellilere dair projelerini paylaştı. Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman da ziyaretlerde Karaca’ya eşlik eti.

“Fethiye ve civarında yaklaşık 4000 – 5000 kadar engellinin hayatlarını aileleriyle birlikte sürdürmek zorunda kaldığını” ifade eden Karaca, “engelli bireyleri toplumla ne kadar kucaklaştırırsak, ailelerin yükünü ne kadar hafifletirsek, bizler de o kadar mutlu olacağız, yaptığımız görevden haz alacağız.” dedi.

KARACA: DOWN KAFE AÇACAĞIZ

Bu konudaki sorumluluklarımızın farkındayız, arkadaşlarımızın bu yöndeki tüm eksiklikleri giderilecek. Büyükşehir Belediyemiz tarafından “kısa mola”, destek kartı, engelsiz plaj gibi çeşitli hizmetleri engellilerimizin hizmetine sunuldu. Parklarda, sokaklarda, kaldırımda rahat ve aralıksız bir şekilde ulaşımlarını sağlamaları için, ihtiyaçlarının karşılanması için projelerimiz hazır. 31 Mart seçimlerinin ardından, Allah nasip ederse, bizler toplumun bütün kesimlerini kucaklayacağız. Engelli bireylerimiz için rahatça ulaşabilecekleri kafe tarzı işletmeleri onların hizmetine sunacağız. Engelliler için rekreasyon alanları oluşturarak onların kullanımına açacağız. Aynı şekilde Down sendromlu kardeşlerimiz için de bir kafe açarak işletmeciliğini onların yapmasını, böylece toplumla kaynaşmalarını sağlayacağız. Sağlıklı tüm insanlar engelli adayıdır, bunu asla unutmayacağız. Belediye hizmetlerimizde de engellilere özel uygulamalarımızın yanı sıra onların da ayrıcalıkları olacaktır.” dedi.

ENGELSİZ PLAJ SAYISI ARTIRILACAK, DESTEK KART UYGULAMASI DEVAM EDECEK, KISA MOLA YAYGINLAŞACAK

Özel Başaran Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Alim Karaca’yı Merkezin yöneticisi Semra Aksüyek karşıladı. Aksüyek; “engellilerimizin eğitimleriyle ilgileniyoruz. Onların topluma kazandırılmaları ancak yerel yöneticilerin destekleriyle olabilir.” dedi. CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, “Engelli çocuğu olan aileler kendilerini toplumdan soyutlamayacak. Seçilmemiz halinde üzerimize ne görev düşüyorsa, gereken yapılacak. Engelli kardeşlerimiz de toplumumuzun doğal bir parçası.” ifadelerini kullandı. Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ise Alim Karaca ve beraberindeki heyeti Merkez’in kurucusu Salih Dündar karşıladı. Salih Dündar ve Alim Karaca eğitim gören engellilerin sınıflarını beraberce gezdiler. Bu esnada Salih Dündar “ailelerin çocuklarının eğitimleriyle çok uğraştıklarını ve bir süre sonra ister istemez yorulduklarını, bu nedenle ailelerin sıkıntılarını yakından bildiklerini” söyledi. “Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki iki ayrı merkezde 750 kadar engelliye eğitim verdiklerini” belirten Salih Dündar, “yerel yönetimlerin ailelere destek olması gerektiğini” vurguladı. CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca; “sağlıklı insanlar günlük yaşamlarını nasıl sürdürüyorsa, engellilerin de en az onlar kadar rahat bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri gerek. Deniz kenarında oturabilmeleri, yürüyüş güzergahlarında rahatça kullanabilmeleri, engelsiz bir şekilde plajları kullanabilmeleri gerekiyor. Engelliler toplumun bir gerçeği, engellilere sahip çıkılması ve yaşamsal faaliyetlerini yerine getirmelerinin sağlanması boynumuzun borcudur.” dedi. Karaca ve beraberindeki heyet daha sonra Özel Saygın Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Kurucu Musa Acar’ın karşıladığı Karaca, engelli bireylerin aileleriyle buluştu. Ailelerin sıkıntılarını tek tek dinleyen Karaca’ya bir vatandaş projeleri için teşekkür ederken, engelliler için hazırlanan projelerin hemen hayata geçirilmesini istedi ve “biz çok büyük şeyler istemiyoruz. Toplumdan soyutlanmayalım, kısa mola, engelsiz plaj, destek kartı bunlar çok güzel hizmetler, kaldırımların tamamı engellilere göre düzenlenmeli, sorunsuz bir şekilde engelli evladımızla kaldırımı kullanabilelim. Bizlere sahip çıkın, sevginizi verin yeter.” dedi. Alim Karaca ise; “sevgi, saygı ve hoşgörü” sloganını hatırlatarak “engelli kardeşlerimiz ve aileleri için gerekli her türlü düzenleyi yapacağız.” şeklinde konuştu. Özel Son Atılım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hakan Gökçen’i de ziyaret eden Alim Karaca ve beraberindekiler, burada da ailelerle sohbet ettiler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …