Perşembe , Nisan 25 2024

Karaca; “Kadınlarımız Toplumun Temelidir”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca ve Belediye Meclis üyesi adayları, CHP İlçe Başkanı Av. Ali Özgür Kullukçu ve Yönetim Kurulu üyeleri seçim çalışmaları kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi Karaçulha Hal binasını ziyaret ederek çalışanlarla kucaklaştı. Ziyaret sırasında vatandaşların Regaip Kandilini de tebrik eden Karaca’ya vatandaşlardan destek yağıyor.

Karaca’yı karşılarında gören vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirdiler. İlginin yoğun olduğu Karaca, ardiyelerde çalışan kadınlarla sohbet ederek, onlarla birlikte domates işledi ve “kadınların çektiği sıkıntıları bildiklerini, çok yakında açıklayacakları projelerde kadınlarla ilgili çalışmaların da yer aldığını” belirtti. Kendisinin de üretici olduğunu ifade eden Karaca, “üreten bir Fethiye’de istihdam sorunlarının da yaşanmayacağını” vurguladı.

“KADINLARIMIZ HER DAİM BAŞ TACIMIZDIR”

CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca “Toplumun temelini, harcını kadınlarımız oluşturuyor. Kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin aldığı  mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşaasında günümüzde de önemli rol oynamayı sürdürüyorlar.

Kadın hayatın her kademesinde var. Bizler yaşamımızı kadınlarımıza, annelerimize borçluyuz. Kadını veya erkeği, aynı madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mensupları olan bizler, cinsiyetçi yaklaşımların her türüne karşıyız. Siyaset, ekonomi ve eğitim başta olmak üzere hayatın her alanından kadını dışlayan bir anlayış, sadece hanım kardeşlerimiz için değil, bütün toplum için büyük bir eksik ve ciddi bir tehdittir. Kendi tarihi ve kültürel birikimlerimiz ışığında, yanlışları düzelterek, eksikleri tamamlayarak, kadının her alanda varlığını güçlendirecek adımları hep birlikte atmamız gerekiyor.

31 Mart sonrası Fethiye’de kadınlarımıza verdiğimiz değeri herkes görecek, evlerine ekmek götürecekler, ev ekonomisine katkı sağlayacaklar, hiçbir çocuğumuz aç uyumayacak. Kadınlarımıza daha fazla değer vereceğiz.  Kadına yönelik şiddet ve baskının sadece ülkemizin değil, tüm dünya kadınlarının sorunu olduğunu unutmamalıyız. Kadınların, çarpık bir anlayışla ve sırf cinsiyetleri sebebiyle istismara, şiddete, haksızlığa maruz kalmaları asla kabul edilemez. Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak, hepimiz için öncelikle insani bir görevdir. Cennet anaların ayakları altındadır.” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …