Perşembe , Nisan 25 2024

Karaca, “Acımızın Tarifi Yok”

Hakkari’de devam eden iç güvenlik operasyonlarında şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır’ın şehadet haberi Fethiye’yi yasa boğdu. Yayla Karaçulha’daki evine giderek oğlunun şehit haberini veren Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; gece boyunca şehidin evinin önünden ayrılmadılar. Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri şehit Süleyman Yasir Ağır’ın evinde tüm hazırlıkları yaptı. Ambulansla yayladan Fethiye’ye getirilen şehit babası ve ailesi gözyaşlarına boğuldu. Haberi alır almaz şehit Ağır’ın baba evine gelen yakınları ve mahalle sakinleri, mahalleye Türk bayrakları astılar. Yaklaşık 2 yıldır Ankara’da görev yapan Süleyman Yasir Ağır görev için gittiği Hakkari’de şehit oldu. 10 gün önce Fethiye’ye izne gelen Süleyman Yasir Ağır’ın 6 kardeşiyle ve ailesi ile helalleşerek, “helallik almaya geldim” dediği öğrenildi. Şehit Süleyman Yasir Ağır Dalaman Havalanın da Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, şehit yakınları ve protokol üyeleri tarafından karşılanarak Fethiye’ye getirildi. Yaklaşık 2 saatte Fethiye’ye ulaştırılan şehit Süleyman Yasir Ağır önce evine getirildi. Ailenin 6 çocuğunun en küçüğü olan oğullarına son kez sarılan baba Ramazan Ağır ve anne Elif Ağır ile kardeşlerinin döktüğü gözyaşları, törende duygusal anların yaşanmasına neden oldu helallik alındı ardından omuzlarda Hallaç mezarlığına ulaştırıldı. Cenaze törenine; Muğla Valisi Esengül Civelek, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu ve Fethiye protokolü üyeleri, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, CHP Muğla milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Fethiye Belediyesi meclis üyeleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile vatandaşlar katıldı. Fethiye Kocatepe Camiin de kılınan cenaze namazının ardından Hallaç mezarlığında toprağa verildi.

 

KARACA; “İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUMU ANLATACAK KELİME YOK”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yaptığı açıklamada “Acımız çok büyük. Bu terörün bitmesini istiyoruz.  Şuan itibariyle konuşacak durumda değilim. Sayın Kaymakamımızla şehidimizin ailesine haber vermeye 70 kilometre uzaklıktaki Yayla Karaçulha’ya gittik. İnanın 70 kilometrelik yol bana 7 bin kilometre gibi geldi. Gencecik, aslan gibi yiğidimizi kaybettik. Türk milletimizin ve Fethiye’mizin başı sağ olsun. Bu acılar bizi çok üzüyor. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Bizler var olduğumuz sürece bu bayrak dalgalanacak. Bizler vatanımızı çok seviyoruz. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyorum. ” dedi.

ŞEHİT EMRE KARGIN’IN ŞEHİT OLDUĞU KONVOYDA GÖREV YAPTI

Şehit Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır’ın Irak’ın kuzeyi Avaşin bölgesinde PKK terör örgütü tarafından saldırı düzenlenen ve hemşerisi Hava Savunma Üsteğmen Emre Kargın’ın şehit olduğu konvoyda göreve gittiği ve yara almadan kurtulduğu ortaya çıktı. Saldırının ardından babası Ramazan Ağır ile telefonda görüşen Ağır’ın “Baba bulunduğumuz konvoya saldırı düzenlendi. Çok şükür ben iyiyim ama bir hemşehrimiz şehit oldu” dediği ifade edildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …