Cumartesi , Nisan 20 2024

KARABEL’DE TÜNEL İNŞAATI KURULDU

User Rating: Be the first one !

Fethiye ve Seydikemer’in Antalya, Burdur, Denizli, Afyon, Ankara ve İstanbul gibi merkezlere bağlayan en önemli karayolu olan Yayla Yolu üzerinde açılacak Karabel Tüneli’nde çalışmalar hızlandı.

1300 rakımlı Karabel Geçidi’nin her iki tarafında da çalışmalar başladı. Tünel geçişi ücretsiz olacak.

Karayolları tarafından yapılan ve ücretsiz olacak Karabel Tüneli açılınca özellikle kış aylarında ulaşımda büyük bir kolaylık sağlanacak.

Havanın karlı ve sisli olduğu günlerde Karabel Geçidi’nde trafik akışında büyük sıkıntılar yaşanmaktaydı. Tünelin açılmasıyla önemli miktarda da zaman ve yakıt tasarrufu sağlanacak. Tünelin her iki tarafına da şantiyeler kurularak çevre düzenlemesi yapımı başladı.

Yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırım olan Karabel tünelinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden AK Parti Milletvekili Öztürk; “Biz yatırım içerisinde tercih yapmak zorunda kaldık. Acıpayam’da her zaman istediğimiz bir yol var. Denizli Acıpayam’ı Dalaman’a bağlayan yol ve Yatağan-Kavaklıdere’yi kale üzerinden Denizli’ye bağlayan yol. İkisi de hassas jeopolitik önemi olan iki yol. Bunun yanı sıra Fethiyelilerin bildiği Karabel tüneli meselesi var. Yatırım planlamasına giren ama ihalesi yapılmamış ve 300 milyon civarında bir yatırım öngörülen bir yatırım Karabel tüneli.  Biz Karabel tüneline karar vermekle beraber Antalya duble yolun tamamen bitmesini istiyoruz. 300 milyonluk yatırım çok ciddi bir yatırımdır. Ama devlet bunu yap işlet devret şeklinde yapmıyor, kendi imkanlarıyla yapıyor. Göcek tüneliyle karıştırılıyor, Karabel tüneli ücretsiz olacak” diye konuştu.

Fethiye’yi Muğla’nın diğer ilçelerine, Aydın ve İzmir’e bağlayan en önemli karayolu üzerinde bulunan ve geçişi ücretli olan Göcek Tüneli ile ilgili sıkıntılar davem ediyor. Daha önce yap işlet devret modeli ile yapılan Türkiye’de ilk ve tek tünel olan Göcek Tüneli’nde hükümet ile işletmeci firma arasında da pazarlıkların sürdüğü belirtiliyor. Karayolları tarafından yapılan ikinci tünelin de bir an önce açılmasını bekleyen vatandaşlar bu mağduriyetin giderilmesini istiyor. Özellikle günde birkaç kez geçiş yapan turizmciler büyük sıkıntı yaşıyor.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …