Cuma , Nisan 19 2024

Kaliteli Hizmet İçin Bir Adım Daha

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), üyelerine kaliteli hizmet sunmak ve kaliteli hizmeti standart hale getirmek için uyguladığı standartları başarıyla sürdürüyor. FTSO, son kalite denetiminden de başarıyla geçerek, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi’nden ISO 9001:2015 versiyonuna geçmeye hak kazandı.

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kalite standartlarını uygulayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, kalitede çıtayı bir basamak daha yükseltti.  Türk Loydu Vakfı’nın ISO 9001:2015 versiyonuna geçiş denetimini başarıyla geçen FTSO,  üyelerine TOBB akreditasyon standardına göre kaliteli hizmetler sunarak ve uyguladığı yönetim sistemleri ile Oda/Borsa camiasının sayılı odalarından biri olarak kalite konusundaki başarısına bir yenisini ekledi.

Türk Loydu Vakfı Yönetim Sistemleri Denetçisi Olcay Koca, denetim çalışmaları öncesinde FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra ve Yönetim Kurulu üyeleri Ramazan Dim, Şevket Süreyya Gürol, Halil İbrahim Öztürk, Genel Sekreter Vekili Ezgi Kullukçu ve Oda çalışanlarının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada ISO 9001:2015 versiyonu hakkında bilgi verdi. 2015 versiyonu ile kalite yönetim sistemine risk temelli düşünce yaklaşımı geldiğini kaydeden Olcay Koca,  “2015 versiyonunun en önemli farklılığı risklerinizi öngörerek hareket edin yaklaşımıdır. Yeni versiyonda, daha önce olan kalite yönetim temsilcisi kaldırılıyor bunun yerine tüm personelin bu sorumluluğu taşıması ve uygulaması isteniyor. Denetimleri kusur aramak için yapmıyoruz, amacımız üçüncü taraf bir göz olmak. Sizi ileriye götürebilmek” dedi. Her denetimin bir eğitim olduğunu ifade eden Olcay Koca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın kalite standartlarını başarıyla uygulayan TOBB camiasında örnek alınan bir oda olduğuna dikkat çekti.

Denetim sırasında Olcay Koca, FTSO Genel Sekreteri Vekili Ezgi Kullukçu ve Kalite ve Eğitim Birimi Sorumlusu Aysun Şanlısoy ile FTSO’nun ISO 9001:2015 versiyonuna göre oluşturduğu kalite dokümanlarını inceleyerek birimlerle birebir görüştü. Tüm gün süren denetimden başarı ile geçen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, ISO 9001:2015 versiyonuna geçmeye hak kazandı.

Denetim sonrasında yapılan toplantıda FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Olcak Koca’dan bilgi aldı ve kalite sistemini başarıyla uygulayan Oda çalışanlarını tebrik etti. FTSO’nun genç ve dinamik bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan Osman Çıralı, “Amacımız hizmet kalitemizde sürekliliği sağlayarak ilerlemek. Üyelerimize uluslararası standartlarda kaliteli hizmet sunmak. Bu amaçla yapılan denetimlerle kendimizi geliştiriyoruz” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …