Çarşamba , Nisan 24 2024

Kadir Sarıhan Dövizlerini Bozdurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine döviz bozdurduğunu belirten ilçe başkanı Kadir Sarıhan burada yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine buradayız. Geçmişten buyana beklettiğim bir miktar birikimim vardı” dedi.

Türkiye’de sanki ABD’nin  bir müstemlekesiymiş gibi, Amerika’nın İsrail’in Türkiye’ye bakışı bizim de millet olarak bakışımızı değiştirmektedir. Her ne kadar müttefikte olsak duruşumuzu, ticaret anlayışımızı değiştirmek zorundayız. sayın Cumhurbaşkanımız ve Maliye Bakanımız bu konuda gerekli açıklamayı yaptılar.  Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu ve demokrasinin işlediğini biliyorlar ancak işlerine gelmiyor. Mısır gibi, Irak gibi, Suriye gibi , Türkiye’yi istedikleri anlamda askeri anlamda elde edemezler ise ekonomik iç karışıklık çıkartmaya çalışarak Türkiye’nin huzurunu, birliğini bozmaya çalışmaktalar. Biz millet olarak farklıyız. Zor zamanda devlet için gereği neyse o yapılır. Bende bugün elimdeki 2023 doları bozduruyorum. Bizimde vatandaşlarımızdan ricamız kendi paramızın değer kazanması için, kendi paramıza sahip çıkmamızdır. Türkiye’de yaşanan bir rahip meselesi ile sanki zulüm ediyormuş gibi algılandırmaya çalışılmaktadır. Türkiye’nin İran ile ticareti vardır. Anlaşmaları vardır. Kısacası bunlar bazı şeylere bahane edilmektedir. Türkiye ABD’nin bir sömürüsü değildir. Bizde elimizden geleni yapacağız.  Türkiye’de adalet, hak, hukuk işlemektedir. Bir papazın Türkiye’de ne işi var.  Muhbirlik yapmakta, terör örgütleri ile iç içe çalışmakta.   Hiç duyduk mu bir Türk din görevlisinin Avrupa Birliği ülkelerinde o ülkenin kurallarını çiğneyerek eğitim verdiğini.  Bu yaptırımlar sadece bir baskı unsurudur. Gerekli tedbirler de Devlet erkanı tarafından alınmaktadır. Yaşamımız dolara bağlı değildir. Evet ekonomi önemlidir, ama bağımsızlığımızdan önemli değildir. Bizde bu gün teşvik için buradayız” diye konuştu.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …