Perşembe , Nisan 25 2024

Kadir Sarıhan, Başbakan Binali Yıldırım’ın mitingini değerlendirdi

Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, hafta sonu Muğlalı vatandaşlarla bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım’ın mitingini değerlendirdi. Mitinge Fethiye’den 3 bin kişinin katıldığını belirte Sarıhan,  mitinge katılan vatandaşlara teşekkür etti.

AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan; “26 Mart Pazar günü Sayın Başbakanımızı Muğla’da ağırladık. Seydikemer, Fethiye ve Muğla’nın diğer ilçelerinden çok yoğun bir katılım vardı. Başbakan Binali Yıldırım’ı çok güzel bir şekilde ağırladık. Başbakanımız Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Rektörlüğün ve Üniversite senatosunun hazırlamış olduğu fahri doktora unvanı takdim edildi. Artık başbakanımız hemşehirlimiz oldu” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’yla da bizzat görüşerek Fethiye’nin ve Seydikemer’in sorunlarını ilettiğini ifade eden Sarıhan, Bakan Avcı’nın bu sorunları not aldığını söyledi. Sarıhan; “Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’yla birebir Fethiye hakkın görüşmemiz gerçekleşti. Bunu müjdelemek isterim. Sayın Bakanımıza turizm desteğinin biraz daha pozitif ayrımcılık yapması gerektiğini ifade ettik. Onlarda memnuniyetle karşıladı. Fethiye’de her ne kadar Seydikemer bölgesinde olsa da hepimizi ilgilendiren atıl durumdaki Eren Dağı Kayak Merkezinin harekete geçirilmesiyle ilgili Bakan Avcı notunu aldı. Fethiye’de alternatif turizm içerisinde yer alan, katkıda bulunan ve bu güne kadar yaklaşık 4 milyon civarında bir harcama yapılan restorasyon harcaması yapılan Telmessos Antik tiyatroyla alakalı sayın Bakanımıza çalışmaların durduğunu ve bu çalışmaların devam ettirilmesi gerektiğini, Fethiye’de turizm çeşitliliği için bize ihtiyaç olduğunu ifade ettik. Sayın bakanımız bu konuda da notunu alıp destek vereceğini söyledi. Yine aynı zamanda Kayaköy’deki eski kiliselerin restorasyon nedeniyle kapalı olduğunu, ziyaretçi almadığını ifade ettik. Sayın Bakanımız bu konuda da destek vereceğini ve inceleyeceğini söyledi. Fethiye’nin sorunlarını ilgili bakanlıklara tek tek aktarıyoruz. Onlarda gerekli ilgi ve alakayı göstereceklerini söylediler” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …