Perşembe , Nisan 25 2024

İzin Alınmamış Bir Temel Atmaya Davetlisiniz!                

İzin alınmayan (Kaçak) yere temel atmak isteyenler Son Dakika telaşına kapıldı mı ACABA?….

                                                                  

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Güç Birliği, Fethiye için çok önemli dediği teleferik projesinin yapılması için ilgili kurumlardan izin almadığı ortaya çıktı.                                                                                                       

21.08.2017 Pazartesi günü (Bugün) yapılacak olan Babadağ Teleferik temel atma töreni ve diğer etkinlikler ile ilgili yasal izinlerin alınmadığı 18.08.2017 Cuma günü öğleden sonra  ortaya çıktı. Fethiye Belediyesi ilgili birimlerine ne ruhsat için nede zemin iyileştirmesi için herhangi bir başvuru bulunmadığı ortaya çıktı.

Davetiye, afiş, billboard, özel ziyaretler ile devlet kademesini davet eden ilgililer izin almadıkları bir temel atmaya yetkileri “kaçak” anlamına gelen etkinliğe getirmek ve açılış yaptırmakla iyi niyeti suistimal yapmış olmayacak mı?

Bu hata kimin, her ne kadar odanın veya projeyi alan firmanın dahi olsa, bu durumda iki tarafında daha ilk başta sınıfta kaldıklarını gösteren bir başlangıç olduğunu göstermiyor mu?                                 

Babadağ Teleferik Projesi temel atma organizasyonuna TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bazı bakanların da katılması bekleniyor. Ticaret Odası resmi sitesinde yazıyor.

Temel Atma İçin İzin Alınmamış

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Güç Birliği bir ilke daha imza attı. İzin almadığı Babadağ’ı teleferik projesine temel atma töreni düzenlediği ortaya çıktı. Bu temel atmayı birde konser düzenleyerek kendinden söz ettirmek istiyordu ama daha işin başında alınması gereken resmi izinleri almadıkları hatta başvuru bile yapmadıkları ortaya çıktı. 18.08.2017 günü 13 nolu meslek komitesinin Fethiye Belediyesine verdiği bilgi talebi 15403 ve 15413 nolu dilekçelerin cevabı kan donduran cinsinden çıktı.       Dilekçeye 5070 sayılı kanun gereği cevap verildiği belirtilirken, “İlgili dilekçenize konu: Ovacık Mahallesi,1700 mt.pist bölgesi mevkiinde Babadağ Teleferik projesi ile ilgili her hangi bir zemin iyileştirmesi için Belediyemiz Plan ve Proje Müdürlüğü’ne yapılmış izin talebi bulunmamaktadır.

Söz Konusu projenin yapılacağı alana ait Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne her hangi bir ruhsat başvurusunda bulunulmamıştır” şeklinde olduğu görüldü.

Oda İzin Alamaz İse Etkinlikler İptal Edilecek mi?  

21.08.2017 tarihinde yapılacak Babadağ teleferik temel atma törenleri ile ilgili yasal izinlerin alınmadığı ekteki yazıdan anlaşılmaktadır. Yasal izinler alınmadan düzenlenen törenden odamız ve bağlı kuruluşun zarar ziyanın sorumlulardan rücu edilebilineceğini hatırlatırım. Bu sebeple odanın itibarını zedeleyecek her türlü uygulamalardan itinayla uzak durulması hususunda özen gösterilmesini arz ederim yazılı dilekçesini oda 18.08.2017 tarih ve sayı 170.3 01 ek 2781 ile aldığı görüyor.  Şimdi yapılacak temel atma ve etkinlerin ana teması için izin alınamadığına göre temel atma töreni izinsiz mi yapılacak?. Yoksa iptal mi edilecek?. İşte bu gelişlerin detayına yeni bir dilekçe akşam saatlerinde Belediye ye verildiğini öğrendik ama açılış saatine kadar izinler alınabilecek mi?.. Yoksa yaz döneminde izine ayrılmış personeller varken nasıl yetişecek?…

Bu İmza Kime Ait

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Güç Birliği şirketi tarafından mı? Yoksa gerçek şirket yetkilileri tarafından mı bilinmiyor ama acele ile hazırlanan ve şöyle başlayan, “Fethiye Belediye Başkanlığına Fethiye Çevre ve Şehircilik Başkanlığı onaylı imar planı çevresinde, “Babadağ B tipi Mesire Yeri ve Hava Sporları Merkezi” alanı içerisinde “Teleferik Tesisi” inşası için 1730 kot çalışmalarına başlanılması amacı ile zeminde iyileştirme çalışmaları yapılacaktır. Gerekli  izinin verilmesi hususunda 18.08.2017 tarihli dilekçe verilirken;  Dilekçe bir kurumsal firmayı temsil etmediği gibi, milyonluk bir projeyi alan  firmasının kaşesi  olmadığı görüldü. Ali Nazım Ekşi Kırtur Turizm İnş. Taah. Elekt.San. ve Tic. Ltd. Şti altına atılan imzanın şüphe uyandırıyor olmasıdır. Burada yetkileri yanıltma olduğu iddia ediyoruz….  Ekte de Zemin Etüdü eklendiği belirtilmiş. Milyonluk projeyi alan çok önem verdiklerini her mecrada dile getiren yetkililer nasıl olurda projenin halka tanıtılmasında ve ilk adımı olan temel atma töreni ve zemin iyileştirmesi yapılırken ilgili birimlerden izin alınacağını atlarlar?

Bu Tür Bir Etkinliği İznini Neden Almadınız?

Odanın sitesindeki açıklama böyle Kırtur Şirketi sahiplerinden Kenan Kıran 21 Ağustos tarihinde yapılacak temel atma töreninin şölen havasında geçeceğini belirterek “Babadağ Teleferik Projesinin temelini 21 Ağustos tarihinde atıyoruz. Fethiye için böyle önemli bir projenin Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası gibi bir kurumla işbirliği içinde gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Allah nasip etti, bölge için çok önemli olan böyle büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde bayram havası yaşamak istedik. Babadağ Teleferik Projesinin hayata geçmesi Fethiye için önemli bir hadisedir. Biz de bu önemli hadiseyi, Hadise konseriyle taçlandırmak istedik. Bütün Fethiyelilere hayırlı uğurlu olsun. Belcekız’daki ücretsiz halk konserimiz Ceyhun Yılmaz’ın sunuculuğunda saat 17.30 başlayacak, Sanatçı Hadise ve Grup Kolpa Fethiyelilerle buluşacak.

Oda ve Firma ilk Adımda Sınıfta Kaldı!

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Güç Birliği, Fethiye için çok önemli dediği teleferik projesinin ilk harcını atmak için bile izin almamış ise bundan sonraki dönem için bu projenin tamamlanması olası gözükmüyor. Ortada alınmış izin ve izinler yoksa temel atma ve diğer etkinliler de olamayacak anlamına mı geliyor. Yoksa kaçak anlamına gelen etkinliklere davetliler nasıl katılacak. Harç atsa ayrı dert, atmasa başka bir dert. İzinlerini almadığınız bir temel atma için, devletin yetkililerini davet etmekle onları zan altında bırakmak ne kadar doğrudur?. Bu kadar önemli dediğiniz sizin için zirve adını verdiğiniz hatta seçimde bizim eserimiz demek için can attığınız projenin izinlerini neden almazsınız?  Bu olaylarda siz seçilmişler bilmiyorsanız iki kat para vererek hem oda, hem de Güç Birliğinde görev verdiğiniz kişiler sadece maaş almak için mi orada bulunuyorlar?  Diyelim ki bu izinleri firma alacak Fethiye için çok önemli olduğunu vurguladığınız daha ilk adımında izin almadan işe başlayan firma bundan sonraki daha zorlu işlerin sonunu getirebilecek mi?  Daha ilk adımda her iki tarafında sınıfta kaldığı ortaya çıkan dilekçeler ile gözler önüne serilmiştir. Bundan sonraki süreç Babadağ Teleferik için daha zor bir süreç olacağını gösteriyor. Ege Gazetesi bu tür haberleri kişi ve kurumlara karşı olduğu için değil, Yasalara kanunlara herkesin uyması ve okuyucularına doğru dürüst bilgileri aktarmak için aracılık görevini yerine getirmek için yapmaktadır. Söz hakkı kullanmak isteyenler ellerindeki belgeler ile gelmelidir. Kurum kuruluşlar, kişiler ve şahıslar ile bir husumetimiz yoktur. Haber Mesut Bölük

 

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …