Cuma , Nisan 19 2024

İstiklal Marşı’nın Kabulü Coşkuyla Kutlandı

Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marş’ımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilmesinin 97’nci yıl dönümü Fethiye’de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda Fethiye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen, Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Başsavcı Mehmet Çağlayan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Yılmaz Demirelli, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, FTSO Başkanı Akif Arıcan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fethiye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini en iyi anlatan kompozisyon, şiir ve resim dalında derece girenlere ödülleri Kaymakam Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Başsavcı Mehmet Çağlayan tarafından verildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nadis Kısa, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin ulusal değerlerinden biri olduğunu belirterek; “İstiklal Marşı vatanımıza göz dikmiş düşmanlara, ülkemizi bölmeye çalışan vatan hainlerine gösterdiğimiz güçlü duruşun bir göstergesidir. Her bir kelimesi için on binlerce şehit verdiğimiz İstiklal Marşına sahip çıkıp, anlamalıyız” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından programda Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Okul Müdürü Nadis Kısa, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, polis memurları, Jandarma görevlileri, gazetecinin İstiklal Marşımızın 12 kıtasını söyledikleri video katılımcılara izlettirildi.

Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı Küfe ve Koca Karı ile Ömer adlı eserlerin sahnelenmesiyle devam eden program ‘Korkma’ isimli piyesin sahnelenmesiyle son buldu. Program sonunda Mehmet Erdoğan Lisesi Öğretmenleri ve öğrencileri ayakta alkışlandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …