Salı , Nisan 23 2024

İş Bankası Geleneğini Sürdürüyor

Türkiye  İş  Bankası  “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyasını sürdürüyor. 11 yıldır sürdürülen kampanyayı artık bir gelenek haline getiren Türkiye İş Bankası; karnesini gösteren öğrencilere kitap hediye etti. Yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm şubelerinde olduğu Fethiye’de de; Türkiye İş Bankası merkez şubesi karnesiyle gelen öğrencilere kitap hediye etti. Türkiye İş Bankası’nın, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla 2007-2008 eğitim öğretim döneminde başlattığı “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyası bu yıl da devam ediyor.

Yapılan açıklamada; ““Çocuklarımızın nitelikli kitaplarla buluşturulması, okuyan, çok açılı düşünebilen ve sorgulayan gençlerin sayısının artması, eğitimde fırsat eşitliğinin oluşmasına katkıda bulunulmasının sağlanması amaçlarıyla 2007-2008 öğretim yılı sona ererken ‘Karneni Göster, Kitabını Al’ kampanyası başlatılmıştır. Kampanya ile 10 yılda toplam 12 milyon kitap ilköğretim öğrencileriyle buluşturulmuştur. 11.kez gerçekleştirilecek olan kampanyamız ile ilkokul ve ortaokul öğrencilerine doğal yaşam, dünyamız, evren konularının yanı sıra bilim ve teknolojiye dair kısa, öğretici bilgilerin yer aldığı ‘Robotlar Hapşırabilir mi? – Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar Kitabı’ armağan edilecek, böylece bu yıl da 1 milyon öğrenci 1 milyon kitapla buluşturulacaktır.

Her yıl olduğu gibi görme engelli öğrenciler için Braille alfabesi ile de baskı yapılmış olup, bu kitaplar görme engelli öğrencilere hizmet veren okulların kütüphanelerine Şubemizce iletilecektir. Ayrıca, kampanyamız dâhilinde Yatılı Bölge Ortaokullar! Sevgi Evleri, Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevleri ile Çocuk Eğitimevleri’nde barınan çocuklara da kitap armağan edilecektir.

Bankamızın kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’ sözleriyle önemini vurguladığı bilim ve teknolojik gelişmelerde mesafe almayı sağlayacak en önemli unsur dünyamıza, doğaya ve evrene dair bilinmeyenleri keşfetme ve merak duygusudur. İnsanoğluna fayda sağlayan tüm adımlar; bilim insanlarının olaylara, nesnelere merakla yaklaşarak, neden, nasıl, ne zaman gibi sorular sorarak, bilimsel yöntemlerle gerçek bilgiye ulaşma çabaları sonucu atılmıştır. Bu yılki karne kitabı; hayatın devamlılığı için dünya ve doğa ile bağlarını anlayan; bilimi ve hızla gelişen teknolojiyi, doğanın korunması, sürdürülebilir bir geleceğin yaratılması için kullanacak çocuklarımıza destek olmak amacıyla oluşturulmuştur. Doğal yaşam, dünyamız, evren konularının yanı sıra bilim ve teknolojiye dair kısa, öğretici bilgilerin yer aldığı kitabın; çocukların merak etme, sorgulama, araştırma becerilerine katkı sağlayacağı değerlendirilmiştir. Geleceğimizin teminatı ve göz bebeğimiz çocuklarımızın, bu yıl dağıtılan, ‘Robotlar Hapşırabilir mi? – Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar Kitabını’ okurken dudaklarında oluşacak gülümsemenin, bir ömür boyu sürmesi umuduyla, tüm çocuklarımıza sağlık içinde geçirecekleri bir yaz tatili dileriz.” Denildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …