Cuma , Nisan 19 2024

İnternet Bağımlılığına Dikkat Çekildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen seminerde özellikle çocuklar ve gençler arasında giderek yaygınlaşan internet bağımlılığına dikkat çekildi. FTSO çalışanlarının katıldığı seminerde Aile ve Çift Danışmanı, Terapist Nuray Bartoschek, giderek artan internet bağımlılığına ilişkin bilgilendirme yaptı. 

Fethiye Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu (BMİKK) tarafından Fethiye’deki bütün kurumlarda çalışanlara ve ailelerine yönelik başlatılan “Ergenlik ve teknoloji bağımlılığı” konulu seminerler dizisi kapsamında Aile ve Çift Danışmanı Terapist Nuray Bartoschek FTSO çalışanları ile bir araya geldi. Özellikle teknoloji bağımlılığının dalga dalga ve her yaşı etkisi altına aldığını örneklerle anlatan Terapist Bartoschek, çocuklara doğru model olmanın öneminin altını çizdi.

Ebeveynlere, özellikle ergenlik çağındaki çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda tüyolar veren Nuray Bartoschek, internet kullanımı konusunda anne babalara da çocuklarına iyi örnek olma görevi düştüğünü kaydetti. Ailelerin çocukların bilgisayar başında giderek daha çok zaman geçirmesinden şikayetçi olduğunu kaydeden Terapist Nuray Bartoschek, bu noktada anne babaların da sorumluluğu olduğuna işaret ederek, “Çocuklar teknolojiye bağımlılar çünkü anne babaları da teknolojiye bağımlı hale geldi. Anne babalar çocuklarına iyi örnek olmalı” dedi.

Ergenlik çağında yaşanan sorunlara da değinen Bartoschek, aile ve ikili ilişkilerdeki iletişim hatalarının da nasıl aşılabileceği konusunda tavsiyelerde bulundu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …