Çarşamba , Nisan 24 2024

İncirköy Festivali Coşkulu Geçti

İncirköy Mahallesi’nde bu yıl üçüncüsü yapılan şenlikler coşkulu geçti. 10 yıl önce başlatılan ve şimdiye kadar iki kez yapılan şenlikler, İncirköy Mahalle Muhtarlığı, Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirildi. Saygı Duruşu yapılması ve İstiklal Marşı okunmasıyla ile başlayan şenliklere; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Fethiye İlçe Başkanı Av. Ali Özgür Kullukçu çok sayıda vatandaş katıldı. 7’den 70’e herkesin katıldığı şenlikler adeta şölen havasına döndü.  Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yoğun ilgi olurken, halkın sıcak karşılaması gözlerden kaçmadı. Karaca vatandaşlarla ve çocuklarla kucaklaştı, fotoğraf isteklerine kayıtsız kalmadı. Vatandaşlarda şenliklerin tekrar yapılmasından son derece memnun kaldıklarını ifade ederlerken, “Başkan Alim Karaca söz verdi, yerine getirdi kendisine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bu bir başlangıç olsun devamı gelsin” şeklinde konuştular. İncirköy Tıbbı ve Aromatik Bitkiler Tanıtım şöleni “doğaya sahip çıkıyoruz” sloganıyla gerçekleştirilirken, belediye bandosu marşlarıyla vatandaşları ve protokol üyelerini karşıladı. 300-400 yıllık çam ağaçlarının altında, serin bir havada yapılan şenliklerde gün boyu farklı etkinliklerle, vatandaşlar ve çocuklar dolu dolu bir gün geçirdi. Şenlikler için İncirköy Mahallesi Muhtarı Orhan Orhon, Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve destek veren esnaflara teşekkür etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise; “seçim döneminde 41 mahalle ziyaretlerimizde söz verdik. Bu tür etkinlikler mutlaka bizler tarafından desteklenecek, önce Nif Mahallesi şenlikleri, ardından Göcek Mahallesi’nde, Batı Torosların en büyük yayla yürüyüşünü yaptık. Önümüzdeki süreçte, kültürel ve sosyal etkinliklerin artarak devam etmesini sağlayacağız. Halkımızla birlikte Fethiye ve mahallelerinde farkındalık yaratmak istiyoruz. İnsan odaklı, sosyal amaçlı projeler hayata geçirilecek. Gelecek yıl nasip olursa iki kardeş belediye Muğla Büyükşehir ve Fethiye Belediyeleri işbirliği, bu mahallemizde şenlikleri gerçekleştireceğiz. 5 yıllık süreç içinde insan odaklı ve insana dokunan projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz. Tarımsal üretim, kooperatifleşme, alım garantili ürün yetiştirilmesi gibi verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz” diye konuştu.

 

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ise yaptığı konuşmada; “41 mahallenin hepsi farklı özelliklere, güzelliklere sahip. Fethiye ve Muğla’da yapılması gereken en önemli konulardan birisi tarım. İncirköy Mahallemizde tarımsal anlamda üretimler yapılıyor. Dönem içinde Halk Eğitim Merkezi’nde çiftçilerimizin eğitimleri için açılan kurslarda 91 vatandaşımıza belgeleri takdim edildi. İl ve ilçe tarım müdürlüğümüz içerisinde 180 bin adet adaçayı, 140 – 150 adet kekik, 7 bin adet lavanta, 600 adet defne dağıtımı yapıldı. Tıbbı ve aromatik bitkiler anlamında buranın bir merkez olması için gayret sarf ediyoruz. Bu tür etkinlikler başlangıç olur inşallah” dedi. Şenliklere katılarak halkı selamlayan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban da yaptığı konuşmada, tarımsal üretimin önemine dikkat çekerek, “ülkemizin eksiği tarımsal üretim, bu tür etkinlikler sayesinde inşallah tarımsal üretim ve ürünlere halkın dikkati çekilecektir. Büyükşehir belediye başkanımıza ata tohumlarını sakladığı ve geleceğe taşıdığı için gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi. İncirköy Mahallesi şenliklerine katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kurulan tohum bankasında 737 tohumun saklandığını ifade etti. Türkiye’nin başka illerinde ve dış ülkelerde turizm kenti olarak biliniyoruz. Başta Fethiye olmak üzere turizm destinasyonlarımız var. Kimsenin bilmediği bir nokta var. Nüfusun % 60’ı kırsal kesimde ve tarımla uğraşıyor. Biz aynı zamanda bir tarım kentiyiz. Tarım ve Hayvancılığı desteklememiz şart, bu neden tohum bankasını kurduk. Toptan, tüfekten daha önemli ve değerli. 737 çeşit tohum, tohum bankamızda mevcut! Hepsinin üretimi yapılarak sınamasını yapıyoruz. Gerçekten yerel tohum mu değil mi diye bunlar -129 C saklanıyor. Özellikle ABD ve İsrail’in hibrit tohumlarla ilgili döngüsünü kırmak istiyoruz. Tohumu kim gönderdiyse o tohuma onun ismini veriyoruz. Tıbbı aromatik bitkiler tesisi kurduk. Üretilen tüm aromatik bitkilerin ekstresini çıkarıyoruz, pazarlıyoruz. İncirköy bizim için bu anlamda çok önemli ve Muğla’ya güzel bir örnek teşkil ediyorlar” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, el işi ürün satış stantlarını tek tek ziyaret ederek, sohbet etti.

İncirköy Şenliklerinde bu yıl çocuklarda gönüllerince eğlendi. Çocuklar için şişme oyun parkı alan kurulurken, yüz boyama, robot gösterileri küçüklerin gönlünü fethetti. Çocukların yüzü gün boyunca görevliler tarafından farklı desenler ile boyandı, rengarenk yapıldı. Öte yandan çocukların yoğun ilgi gösterdiği robotlar büyüklerinde dikkatinden kaçmadı. Aileler çocuklarıyla birlikte robotlarla fotoğraf çektirdiler. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği İncirköy şenliklerinde ney ve kaval dinletisi, gitar dinletisi, folklor gösterileri, kadın efelerin halk oyunları gösterileri yer aldı. Fethiye Belediyesi bando takımı da marşlarıyla vatandaşları coşturdu. Şenlikler Hasan Adıgüzel, Engin Çatal, Ahmet Erarslan, Gülhan Çatal ve Hakkı Bulut sahne aldı. Hareketli şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenen vatandaşlar, mütevazı tavırlarıyla dikkat çeken, halkın gönlünde taht kuran, ünlü sanatçı Hakkı Bulut ise şenliklerin finalini yaptı. İncirköy şenlikleri için gelen sanatçı Hakkı Bulut izdihama neden oldu. İlginin yoğun olduğu ünlü sanatçı Hakkı Bulut gelen fotoğraf çekimi istediklerinde hayranlarını kırmadı. “İkimiz Bir Fidanız” şarkısıyla başlayan Hakkı Bulut yeni albümünün çıkış şarkısı, “Sen Öyle Zannet”i ilk kez bir konserde söyledi ve büyük beğeni topladı. “Son Mektup, Seven Kıskanır, Kıskanıyorum, Ben Buyum, Hatasız Kul Olmaz” gibi şarkılarına vatandaşlar da eşlik etti. Vatandaşlar, Hakkı Bulut ile fotoğraf çektirebilmek için adeta yarışırken, izdiham yaşandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …