Salı , Nisan 23 2024

İl Beyin’den Basına Teşekkür

Uluslararası 20. Boğalar Yörük Türkmen Şöleninde Muğla İl Beyi seçilen Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu; basın mensuplarına teşekkür etkinliği düzenledi. Kerimoğlu İsmail Yörük Çadırı ve Müzesi Sosyal tesislerinde düzenlenen akşam yemeğine; Fethiye’de görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile gazeteciler,  Fethiye Yörük ve Türkmen Derneği yönetiminden kadın kolları başkanı Halime Karagöz  ve  Yalçın Yörük Müzesi sahibi Enver Yalçın katıldılar.

Fethiye basınına teşekkür eden Seydikemer Yörük Türkmen Derneği  Başkanı  ve Muğla İl beyi İsmail Uzunoğlu konuşmasında “Uzun yıllardır Yörük ve Türkmen kültürünü, ata geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi yaşatmak  ve gelecek kuşaklara aktarmak için mücadele etmekteyiz. Bu mücadelemiz ve çalışmalarımız neticesinde Yörük ve Türkmen federasyonu, konfederasyonu, dernekleri ve birlikleri ile Ak Sakallılar meclisi tarafından Muğla İl Beyliğine layık görüldük. Yörük ve Türkmen kültürünü, ata geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi yaşatmak  ve gelecek kuşaklara aktarmak için yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımızda, Yörük ve Türkmen kültürünün tanıtımında;  bizim en büyük yardımcımız her zaman basın olmuştur. Basınımız her faaliyetimize ve etkinliğimize,  tüm ziyaretlerimize; gece, gündüz, dağ, ova  dememiş,  katılarak bizlere destek olmuştur. Fethiye ve Seydikemer  basınımıza teşekkür  etmek amacıyla  güzel bir gece düzenledik.  Katıldığınız için çok teşekkür ederim” dedi.  Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İsmail Uzunoğlu “Muğla İl Beyliği görevimi  şanımla, şerefimle, onurumla taşıyacağıma, Yörük  ve Türkmen Kültürünü, Türk Kültürünü ülkemin her tarafına yayacağıma, yaşatacağıma bir kez daha söz veriyorum” dedi.

Yörük Müzesi sahibi Enver Yalçın’da açıklamasında “Kerimoğlu İsmail Yörük Çadırı ve Müzesi sahibi, Seydikemer Yörük Türkmen Derneği  Başkanı  İl Beyimiz İsmail Uzunoğlu her zaman örnek aldığımız bir kardeşimizdir. Yörüklükte rakiplik yoktur. Yörüklükte birlik ve beraberlik vardır. Kendisini bir kez daha kutluyorum. Muğla İl beyi oldu. Muğla İl beyinin Fethiye’den içimizden birinden olması bize çok büyük bir gurur veriyor. Ben her zaman İsmail kardeşimi takdir etmişimdir. Yörük ve Türkmen kültürünü 30 yıldır yaşatmaktadır. Kerimoğlu İsmail Yörük Çadırı ve Müzesi Sosyal tesislerini kurmuştur.  Burada hem Yörük ve Türkmen  kültürünü yaşatmaktadır hem de sadece  7-8 sanatçı olmak üzere 50 kişiye ekmek yedirmektedir, vergi vermektedir.  Her zaman yanındayız. Kendisini bir kez daha tebrik ediyor, İl Beyliğinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Fethiye Yörük ve Türkmen Derneği yönetiminden kadın kolları başkanı Halime Karagöz’de konuşmasında; Yörük ve Türkmen Kültürünü yaşatan ve hem ülkemize hem de  dünyaya  tanıtımını yaparak  İl Beyi olan İsmail Uzunoğlu’nu bir kez daha tebrik ediyoruz. İl Beyliğinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.  Muğla İl Beyi olan Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu’nu tebrik eden Fethiye Gazeteciler Derneği başkanı Mesut Bölük’te konuşmasında “Fethiyeli gazeteciler olarak Yörük ve Türkmen kültürünün tanıtımında elimizden gelen ne varsa her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …