Cuma , Nisan 19 2024

İKTİDARLARIMIZ DÖNEMİNDE KADININ TOPLUMSAL HAYATA VE İŞ HAYATINA KATILIMINDA ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPTIK

İKTİDARLARIMIZ DÖNEMİNDE KADININ TOPLUMSAL HAYATA VE İŞ HAYATINA KATILIMINDA ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPTIK

AK Parti Muğla Milletvekili ve AKDENİZ – PA Komisyonu Başkanı Hasan Özyer; bir mesaj yayınlayarak, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kadim tarihimiz, medeniyetimiz ve kültürümüz kadına saygı üzerine kurulmuştur

Kadim tarihimizin, medeniyetimizin ve kültürümüzün kadına saygı üzerine kurulduğunu belirten AK Parti Muğla Milletvekili ve AKDENİZ – PA Komisyonu Başkanı Hasan Özyer; “Özümüzde,  kadın ve erkeklerin hak ve sorumlulukları konusunda tam bir eşitlik vardır. Kadına yönelik bir ayrımcılık yoktur. Aksine pozitif ayrımcılık söz konusudur.  Yüce dinimiz de, cennetin annelerin ayakları altında olduğunu söyleyen bir inanca sahiptir.” dedi.

Türk kadını birçok batı ülkesinden önce daha ileri haklar elde etmiştir

AK Parti Muğla Milletvekili ve AKDENİZ – PA Komisyonu Başkanı Hasan Özyer; ecdadımızın kadınlarımızı hayatın her alanında müstesna bir yere koyduğunu, günümüzde ve gelecekte de bu davranış, sevgi ve saygının devam edeceğini ifade ederek;  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de kadına ve aile kavramına büyük önem vermiştir. Atatürk’ün hizmetlerini şükran ve saygı ile andığı Türk kadınına en büyük hediyesi olan Türk Medeni Kanunu’nun kabulü ile kadın erkek arasında eşitlik ilkesi getirilmiştir. 1930’da Belediye, 1934’de Milletvekili seçme ve seçilme haklarına kavuşarak, Dünya kadınlarının çağdaş konumuna gelmiştir. Hatta birçok batı ülkesinden daha ileri haklar elde etmiştir.” şeklinde açıklamada bulundu.

İktidarlarımız döneminde kadının toplumsal hayata ve iş dünyasına katılımında önemli düzenlemeler ve pozitif ayrımcılıklar yaptık

Günümüzde, münferit de olsa; kadınlarımızın negatif uygulamalarla karşılaştığını ve kadınlarımızın kendisine verilen hakları koruyabilmek ve çağdaş yaşam düzeyine ve şartlarına ayak uydurma mücadelesine devam ettiğini belirten Özyer; “Kadınlarımızın iş hayatına girmesi, yasal ve siyasal eşitliğe kavuşması, maalesef sosyo-ekonomik konum açıdan tüm kadınlarımızı zaman zaman erkeklerle eşit kılmamaktadır. İyi eğitim almış,  meslek sahibi kadınlarımızın dışında kalan kadınlarımız ne yazık ki sıkıntı yaşamaktadır. AK Parti iktidarları döneminde kadının toplumsal hayata, iş dünyasına ve siyasete  katılımında önemli düzenlemeler ve pozitif ayrımcılıklar yapılmıştır” dedi.

Kadınlarımıza çocuklarını yetiştirirken önemli sorumluluklar düşmektedir

Özyer; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesinde kadınlarımıza önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü ifade ederek; “Kadınlarımızın,  çocuklarını sorumluluk sahibi, kendine özgüvenli, hoşgörülü, kadına saygılı bir birey olarak yetiştirmeleri, şiddetten uzak tutmaları, kadına saygı duyulması ve kadın-erkek eşitliği açısından önemlidir.” şeklinde konuştu.

Kadının toplumdaki saygınlığı, rolü ve yeri, toplumsal gelişmişliğin bir göstergesidir

Kadının toplumdaki saygınlığı, rolü ve yerinin, toplumsal gelişmişliğin bir göstergesi olduğunu belirten Özyer; “İş ve eğitim imkânlarının arttırılması,  ekonomik gelişim ve dönüşümler, siyasal ve sosyal bilinçlenme; kanunlarımızda var olan, ancak uygulamadaki aksaklıklar, yaşanan olumsuz durumun düzelmesine ve kadın-erkek eşitliğine katkı sağlayacaktır. Kadının siyaset, ekonomik,  kültürel, sosyal ve mesleki ortam başta olmak üzere her alanda başarı ile temsil edildiği ve kadının her zaman saygı gördüğü bir dünya özlemi ile başta Muğlalı hemşerilerim olmak üzere tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …