Perşembe , Nisan 25 2024

İki Örnek Proje İmzalandı

Fethiye Denetim Serbestlik müdürlüğünden 2 örnek  proje imzalanarak yürürlüğe girdi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı Denetim Serbestlik Müdürlüğünün hazırladığı “Temiz Çevre Temiz Toplum” ve  “Çocuklar Geleceğimiz” projelerinin sözleşmeleri imzalandı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker tarafından imzalanan projelerin tanıtım programı; Fethiye Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Projeler hakkında bilgi veren Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker konuşmasında “Fethiye Denetim Serbestlik Müdürlüğünün hazırlamış olduğu projelerinin birisi temiz bir çevre ile ilgili diğeri ise çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan ve uyuşturucudan korumayı amaçlamaktadır. Denetim Serbestlik Müdürlüğümüzün ana görevi hükümlüleri topluma kazandırmaktır. Bu amaçla projeler hazırlamaktadır. Bu hazırlanan projelerin birisi de “Temiz Çevre Temiz Toplum” projesidir. Proje gereği  Fethiye’nin  halka açık bazı koylarında ve yarım ada dediğimiz bölgede çevre temizliği yapılacaktır. Bu projenin bir anlam kazanması için vatandaşlarımızın çevreye sahip çıkması gerekmektedir. Hep beraber temiz tutarsak bu projeler daha anlam kazanır. Fethiye’de maalesef çevrenin korunması duyarlılığı bakımından eksiklikler var. Toplumu bu konuda bilinçlendirmek gerekiyor. Çevre temizliğine daha çok  hassasiyet  gösterilmesi  gerekir” dedi. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla “Çocuklar Geleceğimiz” projesinin hazırlandığını belirten Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker; Fethiye’nin uyuşturucu kullanımı konusunda yüksek bir seviyede olduğunu söyledi. Eskiden uyuşturucu kullanımda yakalanan kişilerin hapis ve para cezasına çarptırıldığını söyleyen Başsavcı Kurtça Eker “Türk Ceza Kanununun 5732 sayılı yasasının 191. Maddesinde yapılan değişiklikle uyuşturucu kullanan kişilerin denetim serbestlik müdürlüklerinde uzman kadrolar tarafından rehabilite edildiklerini söyleyerek; yapılan  çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“BÜYÜK SAMANLIK KOYU ÜCRETSİZ”

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’de konuşmasında projelerden dolayı Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı Denetim Serbestlik Müdürlüğüne teşekkür etti.         Özellikle yarım ada mevkiinde yol kenarlarına atılan çöpler hepimizi rahatsız etmektedir” diyen Kaymakam Şahiner “Koylarımız ve koylarımıza giden yol kenarları  ne yazık ki; çöp içinde. Projeler üretilerek buralar temizleniyor fakat kısa bir süre sonra tekrar kirletiliyor. Bunu önlemek de halka düşüyor. Halkın sahiplenmesi  ve temiz tutması gerekiyor. Eğer halkımız sahip çıkar, temiz tutarsa b u projelşer daha çok anlam taşır ” dedi. Büyük Samanlık koyunun bu yıl halka ücretsiz olacağını söyleyen Kaymakam Şahiner “Koylar konusunda bir müjde vermek istiyorum. Büyük Samanlık koyu bu sene ücretsizdir. Halkımız burayı hiç bir ücret ödemeden kullanabilecek. Proje gereği Demnetim Serbestlik Müdürlüğümüz burada da temizlik çalışması yapacaktır” dedi. Sosyal yardımlaşma faaliyetlerinden de söz eden Kaymakam Şahiner “Mübarek  Ramazan ayı nedeniyle bayram öncesi  sosyal yardımlaşma vakfımızdan 863 ihtiyaç sahibi aileye toplam 400 bin TL. yardımda  bulunduk” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …