Cumartesi , Nisan 20 2024
DCIM125GOPRO

HİNDİSTAN BAŞKONSOLOSU YAMAÇ PARAŞÜTÜ İLE UÇTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hindistan ziyareti sonrası Muğla’ya gelen düğün ve film organizasyon firması temsilcileri ile acente yetkilisi 50 kişilik heyet, beraberinde Hindistan Başkonsolosu Azara H. Khan ile birlikte Fethiye Kayaköy ile Ölüdeniz’i ziyaret etti. Hindistan Başkonsolosu Azara H. Khan Ölüdeniz’de gökyüzündeki paraşütleri görünce hemen bir şirketten yamaç paraşütü pilotu ile Babadağ’a çıkıp, Ölüdeniz’e uçtu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hindistan ziyareti sonrası Muğla’ya gelen düğün ve film organizasyon firması temsilcileri ile acente yetkilisi 50 kişilik heyet, beraberinde Hindistan Başkonsolosu Azara H. Khan ile birlikte Fethiye Kayaköy ile Ölüdeniz’i ziyaret etti. Hindistan Başkonsolosu Azara H. Khan Ölüdeniz’de gökyüzündeki paraşütleri görünce dayanamayıp Ölüdeniz Fly Türk şirketi pilotlarıyla Babadağ’a çıkıp, Ölüdeniz’e uçtu.

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur ile birlikte Fethiye’ye gelen Hindistan Başkonsolosu Azara H. Khan ve Hindistan Turizm ve Tur Operatörlüğü Birliği Başkanı Guldeep Singh Sahnı ile 50 kişilik heyet Fethiye’de, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay tarafından karşılandı.

Yıllar önce Türk ve Yunanlıların birlikte yaşadığı mübadele ile Rumlardan kalan Kayaköy’ü gezen heyet, Kayaköy hakkında Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay’dan bilgi aldı. UNESCO tarafından Dünya Barış ve Dostluk Köyü’ne aday gösterilen Kayaköy’de tarihi evleri ve kiliseleri gezen heyet, burada Cin Bal’da Türk Kebabı yedi. Heyet daha sonra Ölüdeniz’e geçti. Ölüdeniz Belceğiz’i ve Kumburnu Tabiat Parkı’nı gezen heyet, gökyüzünde yamaç paraşütlerini görünce çok etkilendi. Hindistan Başkonsolosu Azara H. Khan ile Hindistan Turizm ve Tur Operatörlüğü Birliği Başkanı (OTOAI) Guldeep Singh Sahnı’de uçmak isteyince her iki Hintli için Fly Türk şirketinden destek istendi. Tecrübeli pilot Yiğit Kalkan ile Babadağ’a çıkan Başkonsolos Azara H. Khan, 1700 metrelik pistten Ölüdeniz’e başarılı şekilde atladı. Gökyüzünde 25 dakika kalan Hindistan Başkonsolosu Azara H. Khan muhteşem güzelliği elindeki fotoğraf makinesiyle görüntüledi. Aynı şekilde Hindistan Turizm ve Tur Operatörlüğü Birliği Başkanı (OTOAI) Guldeep Singh Sahnı’de tecrübeli pilot Celal Yıldız ile Babadağ’dan Ölüdeniz’e uçuş yaptı. Heyetteki bazı Hintli konuklarda Ölüdeniz’e yamaç paraşütüyle uçarken, ilgiyle izlendi. Ölüdeniz Belceğiz Plajı’na inişte Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay ve 50 kişilik heyet tarafından karşılanan Başkonsolos” Ölüdeniz harika. İlk kez yamaç paraşütüyle uçtum. Çok keyif aldım. Hindistan’dan gelecek tüm vatandaşlarımıza da tavsiye ediyorum. Ölüdeniz ve Fethiye’yi de harika bulduk” dedi.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, “Hindistan’dan 50 kişilik heyete Kayaköy ve Ölüdeniz’i gezdirmekten dolayı mutluyuz. Özellikle düğün için gelecek olan Hintlileri en iyi şekilde misafir edeceğiz. Fethiye’nin daha pek çok alternatif turizm değerleri var. Buralarda da Hint düğünleri rahatlıkla yapılabilir. Biz alternatif turizm pazarına açığız” ifadelerini kullandı.

Hindistan Turizm ve Tur Operatörlüğü Birliği Başkanı (OTOAI) Guldeep Singh Sahnı ise Fethiye ve Ölüdeniz’in yanı sıra Kayaköy’ü de muhteşem bulduk. Özellikle bölgenin doğal güzelliklerinin ve doğasının korunmuş olması dikkatlerimizi çekti” dedi.

Ülkelerinde hava kirliliği ve plansız kentleşmeyle mücadele ettiklerini ifade eden Sahnı, “Dalaman’dan Ölüdeniz’e kadar bu bölgede nefes aldığımızı hissettik. Bölge gerçekten deniziyle, gölleriyle çok iyi korunmuş. Beklediğimizin çok üstünde bir çevreyle karşılaştık. Etrafımızda gördüğümüz her şey bizi çok etkiledi. Bu bölgede, gelecekte çok ciddi bir potansiyel görüyoruz. Hindistan’da Türkiye’yi pazarlayabileceğimizi düşünüyoruz. Ülkemize döner dönmez bu konuda çalışmalara başlayacağız” dedi.

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hindistan seyahatinin ardından ilk 50 kişilik turizm heyetinin Muğla ve ilçelerine geldiğini belirterek, Hindistan’da turizmin duayen firmalarıyla çok önemli toplantılar yapmıştık. Kayaköy ve Ölüdeniz’de misafirlerimizi etkiledi. Burada çok güzel filmler çekilebilir. Bu bölgede büyük otellerinizde rahatlıkla düğünlerini yapabilirler. Gelecek olan Hintli turistlerin bu bölgeyi iklim olarak, doğa olarak ve konum olarak çok sevecekler” diye konuştu.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …