Perşembe , Mart 28 2024

Hayvan Severler ” Cesi” İçin Toplandı

Fethiye’de, 4 gün önce iş yeri önünde bağlı bulunan köpeği demir çubukla döven kişinin cezasız kalması hayvan severleri ayağa kaldırdı. Fethiye Kültür Merkezi Önünde toplanan bir grup hayvan sever, yaşanan dehşeti protesto etti.

1 Aralık Cuma günü Taşyaka Mahallesi Fethiye Sanayi Sitesinde bulunan koltuk döşemecisi Adnan Özal ait ’Cesi’ adlı köpek, bilinmeyen bir nedenle, demir çubukla bayıltılıncaya kadar dakikalarca dövüldü. Bu olay medyada geniş yer buluştu.

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) Hayvan Dostları grubu tarafından düzenlenen gösteride aralarında bölgede yaşayan yerleşik yabancıların da bulunduğu grup, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplandı. Demir çubukla dövülen Cesi ve sahibi Adnan Özal’ın da katıldığı gösteriye bir grup öğrenci ise hazırladıkları afişlerle destek verdi.

Olayla ilgili gelişmeleri takip eden hayvan severler bugün kanunların hayvanları korumada yeterli olmadığı gerekçesiyle ellerinde “Cesi için adalet”, “Koru ve yaşat”, “Hayvanların sesiyiz”, “Hayvana şiddete hapis cezası” yazılı döviz taşıdı.’ yazılı pankart ve döviz taşıdı.

Hayvan severler adına konuşma yapan Gökçen Gökmen Bayram, kedi ve köpeklerin evrimsel süreçte insanlarla yaşamlarını bu güne kadar sürdürdüklerini söyledi. Adnan Özal’ın aile bireyi olarak gördüğü köpeği Cesi’nin bağlı ve savunmasız olduğu halde vahşice saldırıya uğradığını hatırlatan Bayram, “Bunu anlamak da anlatabilmek de aklımıza sığmayan bir utanç ve hakarettir. Yaşam hakkı tür gözetmeksizin doğadaki tüm canlılar için eşittir” dedi.

Bayram, şiddete meyilli insanların bunu sadece hayvanlara değil insanlara da uyguladıklarını, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurguladı.

Hayvanların sesi olmak için bir araya geldiklerini ifade eden Bayram, “Sahipli, sahipsiz hayvan ayrımı olmaz. Kanunlar hepsi için eşit olmalıdır. Siz de korumasız ve savunmasız durumda olan sokak hayvanlarına karşı işlenen suçlarda sessiz kalmayın” diye konuştu.

Cesi’nin sahibi Adnan Özal ise köpeğini döven kişinin cezasız kalmamasını, Fethiyeli Hayvan severlere teşekkür ederim dedi.

Konuşmaların ardından Hayvan severler “Onlar için bir kap yemek bir kap su”, “Hayvan dostuma dokunma”, “Cesi için adalet” , ” Hayvanlara karşı suç işleyenlerin ertelemesiz ceza”, ” hayvana şiddet suçtur” diye slogan atan grup dağıldı.

 

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …