Cuma , Mart 29 2024

HAYALLERE ENGEL Mİ VAR

Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencilerin başlattığı ‘Hayallere Engel mi Var?’ projesi kapsamından engelli 2 öğrenci polis oldu.

Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencilerin başlattığı ‘Hayallere Engel mi Var?’ projesi kapsamından 17 engelli vatandaş 17 farklı meslek grubundan hayal ettikleri meslekleri bir günlüğüne yaşama fırsatı buldu.

Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ufuk Ünlüsoy öncülüğünde öğrencilerin başlattığı ‘Hayallere Engel mi Var?’ projesi kapsamından engelli 2 öğrenci 1 günlüğüne trafik polisi oldu.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliğine gelerek polis kıyafetlerini giyen 2 öğrenci polislerle birlikte trafik polisi aracına binerek şehir içi trafiğinde tur attılar. Zaman zaman trafikte bekleyen ve yanlış park eden araçları anonsla uyaran engelli öğrenciler, 1 günlüğüne de olsa polis olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Daha sonra Kaymakam Ekrem Çalık’ı makamında ziyaret eden engelli öğrenciler ve Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencileri, mutluluklarını Kaymakam Çalık ile paylaştılar. Engelli öğrencilerin hayallerindeki meslekleri proje kapsamında bir günde olsa yaşama imkanı bulduklarını belirten Kaymakam Çalık; “Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencileri Beden Eğitimi Öğretmeni Ufuk hocanın öncülüğünde 17 meslek grubundan 17 engelli kardeşlerimizin hayal ettiği meslekleri, engelsiz arkadaşlarımızla kendi hayal ettiği meslekleri birlikte yaşamak üzere hazırladıkları bir proje. Bunun içinde hukukçu, doktor, mühendislik, polis gibi değişik meslekler var. Projeyle bir taraftan engelli kardeşlerimiz hayallerini yaşarken bir taraftan da topluma örnek olacaklar” dedi.

Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencisi Çağlar Yün, ‘Hayallere Engel mi Var?’ projesinin ilk aşamasını gerçekleştirdiklerini belirterek; “Bunun devamı da olacak. Proje kapsamında engelli kardeşlerimizi polis, avukat, balerin, aşçı, oto tamircisi gibi farklı 17 meslek grubundan meslekleri bir günlükte olsa yapacaklar. Projeyle toplumdaki bilinci uyandırmaya çalışıyoruz. Çünkü toplumda bir yanılgı var. Onlarında bizden birisi olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

 

 

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …