Cuma , Nisan 19 2024

HALK EĞİTİM PLANLAMA TOPLANTISI YAPILDI

Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. maddesi gereği; 2016-2017 eğitim -öğretim yılının Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Toplantı Salonunda yapıldı.

İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısına İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Yılmaz Demirelli, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Şentürk, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cazağ Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve bazı daire amirleri ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cazağ, “Yaygın eğitim kurumları yönetmeliğimizin 58. Maddesi gereğince Ağustos ayı toplantısını gerçekleştiriyoruz. Fethiye Hal Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılı süresince 363 kurs açtık. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 432, geçtiğimiz yılki eğitim öğretim yılında ise 460 kurs açarak halkımıza hizmet ettik. Yıllara göre kursiyer sayılarına baktığımız anda ise 2014-2015 eğitim öğretim yılı süresince toplam 7 bin 457 kursiyere hizmet vermişiz. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 10 bin 522 kursiyere ve geçen yılki eğitim öğretim döneminde ise 12 bin 160 kursiyere Halk Eğitim faaliyetlerini sunduk. Bunun yanında halkımıza seviye tespit sınavı, kursların dışında eğitim faaliyetleri, trafik eğitimleri gibi değişik sosyal sorumluluk kursları verdik” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürü Abdullah Şentürk ise, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak örgün eğitim çalışmalarımızın yanında yaygın eğitim faaliyetlerini de Halk Eğitim Merkezleri vasıtasıyla yürütmekteyiz. İlçemiz il büyüklüğünde bir ilçe konumundadır. Çok önemli bir nüfusa hizmet vermekteyiz. Fiziki olarak eksikliklerimiz olmasına rağmen ilçemizde çok güzel örnek hizmetler yapmaktayız. Bu çalışmaların yapılmasında kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmaktayız. Bu çalışmaları yaparken bir alan taraması, ihtiyaçlar, mesleklerin eğitilmesi, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yeniden gündeme çıkması ve buna benzer ihtiyaca göre kurslar açmaktayız. Ve bu kursların ilçemizde faydalı olduğunu görmekteyiz. İş birliği yaptığımız kurum ve kuruluşların desteği de bizim için çok büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşmasına kurum müdürü ve daire amirlerine veda konuşması ile başlayan Kaymakam Ekrem Çalık, “İçişleri Bakanlığı’nın vali yardımcılıkları ve kaymakam atamaları kararları sonucunda tayinim Balıkesir’in Erdek İlçesine çıktı. Fethiye’de çok güzel 5 yıllık bir çalışma dilimi geçirdim. İsterdim ki buradan emekli olayım, hep burada çalışalım. 5 yıllık görevim boyunca çok güzel bir çalışma uyumu sağladık. Fethiye’den son derece memnunum. Görevimizin sorumluluklarına ve adrenaline rağmen buradaki bütünleşme beni en çok rahatlatan bir olay. Fethiye’de görev yapan kurumlar il düzeyinde deneyimli kurumlar. Benden sonra burada görev yapacak olan arkadaşımız beni arayarak bura hakkında bilgi edinmek istedi. Bende “Hiç merak etmeyin. Fethiye il düzeyinde bir ilçe. İl seviyesinde hizmet eden kurumlara sahiptir” dedim. Görevimiz esnasında çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Görevimizin son gününe kadar görevimizi yapacağız. Görev değişikliği bizim için çok bir şey fark etmiyor. Yurdumuzun bir cennet köşesinde görevi bırakıp, bir başka cennet köşesinde devam edeceğiz. Tabiki Fethiye’den ve Fethiye’li dostlarımızdan ayrılmaz bizleri üzüyor. Buna da alışacağız. Elbette Fethiye ile olan ilişkilerimiz devam edecek daha sonra muhakkak Fethiye’de bulunacağız.15 Eylül’e kadar Fethiye’de olacağım”  diye konuştu.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün çalışmalarına ve projelerine de değinen Çalık, “Halk Eğitim çalışmaları da pratik sonuç veren ve her türlü ihtiyaca cevap vermesi gereken eğitim çalışmaları. Halk Eğitim müdürümüz ekibi ile birlikte iyi niyetle gücünü ortaya koyan çok güzel çalışmalar yaptı. Halk eğitim faaliyetlerini diğer kurumlarla paylaşma ve alana yayma konusunda ciddi çalışmaları oldu. Sosyal hizmet kurumları ile olan ortak projeler ciddi sonuçlar verdi. Mesela sığınma evinde kalan bayanlar veya diğer kurumlarda kalan vatandaşlar para kazanmaya başladılar” dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …