Salı , Nisan 23 2024

‘Gülümsemenin Büyüsü’

Çalış-Der’in düzenlediği seminerinin konuşmacısı Psikolog ve Eğitmen Kutay Ürkmen, gülümsemenin din, dil, ırk, yaş ve cinsiyet ayırt etmeksizin dünya üzerindeki en etkili lisan olduğunu söyledi.

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği, turizmcilere yönelik Psikolog ve Eğitmen Kutay Ürkmen’in konuşmacı olduğu ‘Gülümsemenin Büyüsü’ isimli seminer düzenledi. Komik videolar ile seminerini destekleyen Psikolog ve Eğitmen Kutay Ürkmen, turizmcileri bol bol güldürdü.

Çalış-Der Başkanı Mete Ay da düzenlenen seminerin amacını; turizmcilere sezon öncesi moral ve motivasyon depolamak olduğunu söyledi. Ay: “Çalış-Der olarak yine bir ilke imza attık. Çağımızda gülümsemeyi unuttuğumuz, komşumuza gülümsemeyi unuttuğumuz, müşterilerimize gülümsemeyi unuttuğumuz, güne negatif enerjiyle başladığımız günlerdeyiz. Dernek olarak Psikolog ve Eğitmen Kutay Ürkmen’i çağırarak ‘gülümsemenin büyümesi’ adlı çalışmamızı turizmcilere eğitim seminere şeklinde düzenledik. 3 saat süren eğitim sonunda turizmciler yeni sezona motive olmuş bir şekilde başlayacaktır” dedi.

Psikolog ve Eğitmen Ürkmen, “İletişimde; beden dili yüzde 62, ses tonu yüzde 30, kelimeler de yüzde 8 oranında etkilidir. Gülümsemek din, dil, ırk, yaş ve cinsiyet ayırt etmeyen, dünya üzerindeki en etkin lisandır” diye konuştu.

Toplum olarak iş hayatında, özellikle gülümsemeyi, tebessüm etmeyi, hoşgörü göstermeyi, yeri geldiğinde özür dilemeyi, teşekkür edebilmeyi unuttuğumuza dikkati çeken Ürkmen; “Apartmanlarda sabah işe giderken asansöre bindiğimizde komşumuza günaydın deyip hal hatır sormak yerine hepimiz elimizde cep telefonuyla vaktimizi geçirmekteyiz. Bu sunum buna benzer çok evrensel erdemleri hatırlamamız için farkındalık yaratmayı hedefleyen bir sunum. Bu sunumu paylaştığım toplamda 62 bin kişinin 13 bini turizm çalışanları. Sizin sektörünüzde gülümsemenin ne kadar önemli olduğunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Gülümsemenin insanlara neler kazandırdığı hakkında da bilgi veren Ürkmen, “Gülümseme sağlık, para, pozitif enerji gibi kazanımları sayesinde kişilerin hayat kalitesini artırır. Gülümseme en masrafsız hediyedir. Kişinin gülümsememesi halinde, günlük hayatta yaşadığı stres daha etkili bir hal alacaktır” dedi.

3 buçuk saat süren seminerde, turizmciler sezon öncesi bol bol gülümsedi ve motivasyon topladı.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …