Perşembe , Nisan 25 2024

Görünen MUÇEV, işletenler Alt Kiracılar

Türkiye Çevre Koruma Vakfı ve Muğla’ya Hizmet Vakfından oluşan (MUÇEV ) Fethiye bölgesinde bulunan Ölüdeniz Lagünü, Belceğiz Plajı, Çalış Plajı, Gemiler ve Sat Burnun yetkili kiralayıcısı konumunda bulunuyor. MUÇEV’in  Belceğiz Plajını geçen yıl 2018 Ağustos ayında hem de sezonun ortasında boşalttırdığı öğrenilmişti. Yıl 2019 sezon başlıyor birden mantar gibi üremeye başlayan büfe ve platformlar hangi plana göre yapıldığını dünkü sayımızda siz okuyucularımıza aktarmıştık. Bu gün kamuoyunun aydınlanması adına Büfelere bir göz atalım dedik. Öğrendiğimiz kadarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Muğla Valiliği’nin şirketi olan MUÇEV arasında yapılan sözleşmede alt kiralama yapılamaz diye belirtilirken, Belceğiz Plajı’ndaki kafeteryaları kimler işletiyor? Oysa büfeler MUÇEV tarafından değil alt kiracılar üzerinden yapıldığını öğrendik. Dolmuş durağının olduğu yerdeki ilk büfenin Funky Tiger Beach adı ile Y. Y  nin sosyal medya hesabından da paylaştığı yeni işletmem ifadelerini kullanmasıyla alt kullanıcı olduğunu doğruladığını gördük.  Bölgedeki bazı esnaflar ile yaptığımız görüşmelerde Y.Y isimli şahıs tarafından işletildiği iddiaları üzerinde durduruluyor.  Ölüdeniz’deki  esnafların ve bölgede faaliyette bulunanlar ile konuştuğumuzda  daha korkunç sözleri  bizleri dehşete düşürdü. Görüştüğümüz kişiler, “Aslında büfenin asıl işletmecilerinin üst düzey iki kamu görevlisi olduğu, kendileri işletemedikleri için Y.Y  üzerinden işletildiği iddiaları söyleniyor.  

Ölüdeniz Belceğiz plajı her gün yeni boyuta taşınıyor. Dünkü yayınımızda büfe ve platformların ne kadar büyük yapıldığını ve kimsenin ses çıkarmadığını yetkilerin görmezlikten geldiğini aktarmıştık. Bu gün ise bu büfe ve platformlar kim ve kimler tarafından işletiyor soruna cevap aradık. İlk olarak en baştaki büfeyi ve platforma baktık. İşletme bir bütün olarak işletmeye sunulduğu için MUÇEV işletiyor gibi görünüyor. Ama işin işleyişine baktığın zaman çalışan gibi görünen kişilerin aslında bir dakika da patron olduğunu öğreniyoruz. Kılıf güzel kurulmuş ama açıkları çok fazlasıyla bulunuyor. İlk araştırma bölgede faaliyet gösteren esnaf ve işletmeciler. Onlar fotoğraf ve görüntü vermeyeceklerini ama konuşmalarının mahsuru olmadığını belirtiyorlar. Gerekçe olarakta karşılarında devlet gücü olduğunu isimlerini ve yüzlerini göstermek istemediklerini beyan ediyorlar. Tabi ki sözlerinde haklılık payı olduğu için bizde görüşlerine saygı duyarak isimlerini ve konumlarını değil sözlerini sizlere aktarıyoruz. Esnaflar ve işletmeciler, “Sanki bir birleri ile haberleşmişçesine büfenin gerçek sahiplerinin farklı kişiler olduğunu ama kendileri görevlerinden dolayı işletemedikleri için Y.Y’nin üzerinden işlettiklerini beyan ve iddia ediyorlar. Fethiye’deki bazı üst düzey kamu görevlilerinin kafeteryalardan bazılarını resmiyette üzerine olmadıkları için cafelerin başına işletmeci koyup çalıştırdıklarını iddia ediyorlar. Bu kafeterya (Büfe) işletmelerinin görünmez gücü yüzünden devamlı olarak sözleşmeye uyulmadan çalışma saatlerine bakılmaksızın çalışmaya devam ettiği için Ölüdeniz esnafına rakip olmaya başlar. Esnaf ve Paraşütçüler, büfe işletmesinin görünmeyen yüzü olan kamu görevlilerine ve sözde işleten Y.Y ‘ye bir şey diyemiyor. Onlar çatır çatır paralarını kazanıyor. Ama buradaki esnaf mağdur ediyor der anlatmaya gidecek bir makam mevki bulamadığımız için susmak zorunda kalıyoruz iddialarında bulundular. Düzensizlikler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın vaziyet planına aykırı şekilde devam etmektedir. Öğrendiğimiz kadarıyla  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Muğla Valiliği’nin şirketi olan MUÇEV arasında yapılan sözleşmede alt kiralama yapılamaz diye belirtilirken, Belceğiz Plajı’ndaki kafeteryaları kimler işletiyor? Araştırmaya devam edeceğiz. Yarın başka bir araştırma ile yine aracılık görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Dünde belirtiğimiz gibi EGE GAZETESİ olarak hiçbir kurum ve kuruluş ile bir husumetimiz yoktur. Daha iyi hizmet akışının sağlanabilmesi için gazetecilik görevimizi doğrular bulununcaya kadar devam ettireceğiz. Haber Fotoğraf Mesut BÖLÜK….

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …