Cuma , Mart 29 2024

GÖRME ENGELLİ İKİ MİNİK ÖĞRENCİNİN ”ELİMDEKİ GÖZ” RESİM SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Fethiye Yunus Nadi İlkokulu görme engelli öğrencileri Semih Karcı ve Ecrin Kalkan’ın okul döneminde yaptıkları resimlerinden oluşan ”Elimdeki Göz” isimli sergisi göz kamaştırdı. Serginin açılışını Muğla Valisi’nin eşi Hülya Çiçek ile görme engelli öğrenciler birlikte yaptı.

Fethiye Yunus Nadi İlkokulu görme engelli sınıfı öğrencileri Semih Karcı (10) ve Ecrin Kalkan’ın (8) yıl içinde öğretmenleri Fatma Şahintepe ve Hatice Duman eşliğinde gerçekleştirdikleri 43 resim Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda sergilendi. ”Elimdeki Göz” isimli resim sergisinin açılışına Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, okul müdürü Azim Şakar, Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şube Başkanı Mehmet Üstün ile daire amirleri ve öğrencilerin yakınları katıldı. 3 gün açık kalacak sergide görme engelli öğrenciler Semih Karcı ve Ecrin Kalkan’ın 10’u soyut, 35’i somut resimleri ile seramik çalışmaları yer aldı. Sergide ayrıca empati köşesi de yer alırken görme engelli vatandaşlar için resimlerin sesli anlatımı da yer aldı. Emekli olmasına rağmen görme engelli bu iki çocuğa destek vermek için ”Gönül Elçileri” projesi çerçevesinde ilgilenen emekli resim öğretmeni Hatice Duman ve sınıf öğretmeni Fatma Gül Şahintepe resimler hakkında davetlilere bir bir bilgiler aktardı.

Yunus Nadi İlkokulu Müdürü Azim Şakar görme engelli sınıfını 20 Kasım 2014 yılında açtıklarını belirtip, öğrencileri Semih Karcı ve Ecrin Kalkan’ın yaptıkları 43 eseri 3 gün boyunca sergileyeceklerini ayrıca sergide empati köşesi ile görme engelli vatandaşlar için resimlerin sesli anlatımının bulunduğunu söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya da ”Çocuklara fırsat verildiğinde engellerinin engel olmadığı burada görülmektedir. Bu resimleri izlediğimizde gören sadece göz değil, eller ve kalp ile diğer uzuvlarımızın hepsi görüyor. Ama gözleri olmasına rağmen bunları görmeyenler de var” diye konuştu.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da ”Cumhurbaşkanımızın eşinin başlattığı ”Gönül Elçileri” projesinin verimliliğini burada görüyoruz. Sayın Valimizin eşi Hülya Hanım ve bizler çocuklarımıza sahip çıkarak onların yetişmesine gayret edince verimler de alınmaya başlandı. Ben bu projede destek olan emekli öğretmenimiz Hatice Duman ile sınıf öğretmenimiz Fatma Gül Şahintepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Muğla Valisi’nin eşi Hülya Çiçek ise ”Özverili çalışmanın sonucunu burada görüyoruz. Engelli iki kardeşimize sahip çıkılınca sonuçları ortada. Burada emeği geçen öğretmenlerimize ve okul

müdürümüze, Kaymakamımız ve eşine teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi’nin eşi Hülya Çiçek, görme engelli öğrenciler Semih Karcı, Ecrin Kalkan birlikte sergiyi açarken; emekli öğretmen Hatice Duman ile sınıf öğretmeni Fatma Gül Şahintepe sergi hakkında davetlileri bilgilendirdiler. Bu arada Semih Karcı duygularını Braille alfabesi ile yazarak ifade etmeye çalıştı. Bu anı görenler duygusal anlar yaşadı.

 

 

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …