Salı , Nisan 23 2024

Gökyüzünde Türk Bayrağı Açtı

Bu yıl 20.’si düzenlenen, Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Babadağ 1700 pistinden tandem atlayış gerçekleştirerek, gökyüzünde Türk Bayrağı açtı.

  1. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nin 5. gününde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Babadağ 1700 pistinden pilot Hakan Akdere eşliğinde tandem uçuş gerçekleştirdi. Başkan Karaca uçuş esnasında gökyüzünde Türk Bayrağı açtı. Ölüdeniz’de devam eden festivali gökyüzünden izleyecek olmanın mutluluğunu yaşayan Başkan Karaca, atlayış öncesi; “Bu organizasyonu gerçekleştiriyorsak, Fethiye Belediye Başkanı olarak benim de mutlaka uçmam gerekiyor. Bu güzel organizasyonda Fethiye’nin güzelliklerini Hakan hocamızla birlikte gökyüzünden izleyeceğim. Hakan Bey “Heyecan var mı?” diye soruyor. Ben de heyecan yok. Bazı uçuşlarda arkadaşlar kalkış anında sıkıntı yaşıyorlar. O biraz heyecanlandırabilir ama ondan sonrasında bir problem yok.”

BAŞKAN KARACA, “ÖLÜDENİZ’İN GÜZELLİĞİNİ HAVADAN İZLEMEK ÇOK BÜYÜK KEYİF VERİYOR.” DEDİ.

Atlayış sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Karaca, “İlk uçuşumdu. Ancak hiç heyecanlanmadım. Pilotlarımız çok profesyoneller. Ben de iyi bir pilotla uçtum. Çok güzel bir uçuş gerçekleştirdik. Ölüdeniz’in güzelliğini havadan izlemek çok büyük keyif veriyor. Dün talihsiz bir olay yaşandı. Ancak bu akrobasi gösterisinde bireysel hatalardan kaynaklanan bir kazaydı. Ancak pilotlarımız bu konuda gerçekten çok tecrübeliler. Uçmak isteyen bütün vatandaşlarımızı buradaki uçuşlara davet ediyorum” dedi.

Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nin önümüzdeki yıllarda çok daha ileri düzeye geleceğini vurgulayan Karaca, “İlk yıllarda 60 sporcuyla başlayan bu festival şuanda 70 ülkeden gelen binin üzerinde sporcuyu ağırlıyor. Önümüzdeki yıllarda bu rakam daha da artacak. Dünyanın en güzel yerinde, Ölüdeniz’de gerçekleştirdiğimiz bu organizasyona belediye olarak bütün desteğimizi vererek, 21. Ölüdeniz Hava Oyunları Festivalimizi de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …