Cumartesi , Nisan 20 2024

Gemi Modelleri Sergisi Açıldı

Fethiye’de, Gemi Modelleri Sergisi açıldı. Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın yaptığı sergi açılışına vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.

Deniz kültürümüzün içerisinde kaybolan kayık, tekne ve gemilerin yeniden kültürümüze kazandırılması amacıyla sanatçı Hakkı Yücel’in hazırladığı Gemi Modelleri Sergisi Fethiye Belediye Kültür Merkezi sergi salonunda açıldı. Birbirinden farklı 14 tane gemi modellerinin yer aldığı sergide Fethiye Piyadesi ve Fethiye Kayığı büyük ilgi gördü. Açılışa Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Eskici, IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Müdürü Bülent Telli ve vatandaşlar katıldı.

Sergiyi gezerek Hakkı Yücel’den bilgi alan Belediye Başkanı Behçet Saatcı: “Hakkı kardeşimiz aslen Fethiyeli değil. Buraya gelmiş, yerleşmiş. Kendisi 14 yıldır Fethiyeli. Özellikle denize ilgisi olan herkesin ilgilisini çekeceği bir sergi oluşturmuş. Sergide 14 tane teknemiz var. İçinde Fethiye’nin piyadesi ve kayığı var. Karagözler’de yapılan Denizcilik fuarından sonra hemen eski kullandığımız teknelerin maketlerinin yer aldığı bir serginin açılıyor olmasından dolayı Hakkı kardeşimizi canı gönülden kutluyorum. Deniz sevdası olan herkesi FBKM’nin sergi salonunda özenle yapılmış küçük maket tekneleri sergisine davet ediyorum. Deniz Gözlem İstasyonunu açarken Rahmi Koç’un geleceğini duymuştum. Onun tekneleri merak ettiğini biliyordum. Bir tane İstanbul balıkçı kayığı getirtmiştik ve ona teslim etmiştik. Halbuki Fethiye’nin piyadesi var, İstanbul’un balıkçı kayığı verilir miymiş? Şimdi Fethiye’nin piyade kayığı var. Tekrar gelirse Fethiye’nin piyade kayığını vereceğiz” diye konuştu.

Sergideki eserler ile ilgili bilgi veren Sanatçı Hakkı Yücel: “Şuan sergide 14 tane eserimiz var. Ayın 17’sine kadar açığız ama bu biraz aceleye gelen bir sergimiz oldu. 40 eseri tamamladıktan sonra Mayıs ayında ya da Kabotaj Bayramında tekrar bu sergiyi gerçekleştireceğiz. Burada deniz kültürümüzün içerisinde kaybolan kayık, tekne ve gemilerin yeniden kültürümüze kazandırılmasını amaçlamak amacıyla sergiyi açtık” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …