Cuma , Nisan 19 2024

‘Geleceğimi Şansa Bırakmıyorum’ Projesi

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu öğrencilerinin, meslekleri tanıması ve ilerleyen yaşamlarında kendilerini uygun meslekleri seçebilmeleri amacıyla yürütülen ‘Geleceğimi Şansa Bırakmıyorum’ projesiyle meslek tanımları devam ediyor.

Okulun Rehberlik Servisi tarafından “Geleceğimi Şansa Bırakmıyorum” parolasıyla, öğrencilere meslek tanıtımlarının dünkü konuğu Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner oldu. Daha önce avukatlık, mimarlık, doktorluk mesleğini yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler bu proje sayesinde ilk defa kaymakam gördüler.

Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, öğrencilere Kaymakamlık mesleğini anlattı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, öğrencilere yönelik konuşmasına kendisini tanıttıktan sonra Fethiye hakkında kısa bilgiler verdi. Fethiye’deki eğitim durumu, kaç okulun olduğu, okullardaki durum hakkında bilgiler paylaşan Şahiner; Kaymakam ne iş yapar? Nasıl Kaymakam olunur? Sorumlulukları nedir? Kanuni düzenlemeler nedir? gibi soruların cevaplarını paylaştı.

Şahiner, “Fethiye memleketimizin cennet gibi köşelerinden biri. Böyle bir yerde yaşamak hepimiz için çok büyük bir şans olduğu gibi hepimize de çok büyük sorumluluklar getiriyor. Bu sorumlulukların en başında kaymakam olarak o ağırlığı omuzlarımızda hissediyoruz” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Özel Fethiye Müdürü Ayser Yılmaz, “Biz bir okulun sadece akademik bilgileri yükleyen bir yer olmaması gerektiğini inanıyoruz. Çocuklarımızı her yönden faklılıklarla büyütmek istiyoruz. Bu nedenle projelerimizden biri anasınıfımızdan itibaren tüm sınıflarımızda ara ara meslekleri tanımalarını sağlıyoruz. Bunun için değişik çalışmalarımız, anketlerimiz, meslek mensuplarıyla öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Değişik çalışmalarımız var. Yedinci sınıf öğrencilerimize bir meslek mensubuyla bir günü geçirmelerini sağlıyoruz ve ileri de olmak istedikleri mesleğe daha bilinçli karar vermelerini istiyoruz. Bu yıl çalışmalarımızı planlarken ilçemizdeki üst düzey yöneticilerini okulumuzda çocuklarımızla buluşturmayı planladık. Bu gün bunun ilkini gerçekleştirdik. Sayın Kaymakamımız Muzaffer Şahiner okulumuza davet ettik. Ortaokul öğrencilerimizle Kaymakam Beyi bir araya getirdik. Kaymakam kimdir? Neler yapar? İlçedeki sorumlulukları nelerdir? Konularında Fethiye’deki eğitim hakkında onun görevleri nelerdir? Öğrencilerimizin öğrenmesini istedik. Kim bilir içlerinden bir tanesi geleceğin Cumhurbaşkanı, valisi, kaymakamı olur diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerin bu proje karşısında çok heyecanlandıklarını ifade eden Ayser, “Onları sık sık doktorlarla, mimarlarla, avukatlarla bir araya getirdik ama bir kaymakamla hiç buluşturmadık. O yüzden bu projeyi duyduklarından beri ne zaman gelecek diye sordular. Öğrencilerimiz kaymakamı ilgiyle izlediler. Umarım yararlı, güzel bir çalışma olur” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …