Cuma , Nisan 19 2024

Gaziler Afrin İçin Askerlik Şubesine Başvurdu

Fethiyeli gaziler Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı operasyonuna katılmak için Fethiye Askerlik Şubesi Başkanlığı’na giderek askerliğe hazır olduklarını bildirip, dilekçe doldurdular. Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Süleyman Şahin; ”20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na olduğu gibi aynı ruh ile askerliğe hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz ve askerlik şubesine dilekçelerimizi sunuyoruz” dedi.


Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği üyeleri ellerinde Türk bayrağı ile dernek binasından Fethiye Askerlik şubesine kadar yürüdü. Beşkaza Meydanı’ndan geçen gaziler, Fethiye Askerlik şubesine kadar yürüdüler. Çoğunluğu Kıbrıs gazisi olan 14 dernek üyesi, madalyaları ve özel giysileri içinde elinde Türk bayrağı ile yürürken, çevreden büyük ilgi gördüler. Dernek Başkanı Süleyman Şahin, Fethiye Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Sedat Karabay ile görüşmek istediğini bildirdi. Karabay’a Afrin için askere hazır olduklarını söyleyen Şahin, dilekçe vermek için geldiklerini hatırlattı. Yüzbaşı Sedat Karabay dilekçeleri kabul edeceğini söyleyerek; ”Sizler ve Türk milleti ile gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Süleyman Şahin; gazetecilere yaptığı açıklamada ”Bizler Anadolu toprağıyız. Bizler Anadolu’yuz. Bizler Beşkazalıyız. Osmanlı 20 milyon kilometre alana hükmetmiş ve hiç bir zaman kimseye zulmetmemiştir. Ancak günümüzde vatanımızı bizlere dar etmek isteyen mihraklar ile birlikte içimizdeki hainler bu güzelim ülkemizi bölmeye çalışmaktadır. Bu nedenle devletimiz bunu önlemek için Afrin’e Zeytin Dalı harekatı başlattı. Afrin’de görev almak için bizler de Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği olarak 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda olduğu gibi aynı ruh ile askerliğe hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Onun için bugün dilekçelerimizi askerliğe şubesine sunuyoruz. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu ülkeyi kimse bölemez. Allah Türk ordusunu ve Türk milletini korusun” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …