Cuma , Nisan 19 2024

Gaziantep’ten Fethiye’ye İşbirliği Köprüsü

 Gaziantep’ten Fethiye’ye turizm ve ticaret köprüsü kurulacak. İki şehir arasındaki işbirliğinin arttırılması için ilk adım hafta sonu atıldı. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım başkanlığındaki heyet hafta sonu Muğla, Dalaman, Dalyan ve Marmaris’in ardından Fethiye’yi ziyaret ederek temaslarda bulundu. GTO Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, ziyarette yaptığı konuşmada iki kent arasında köprü kurulması amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaret ile yeni iş fırsatlarını görme imkanı yakaladıklarını, bundan sonra yakın ilişkilerin kurulması için bu tür ziyaretlerin karşılıklı olarak yapılmasından memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Fethiye’yi ziyaret eden Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Başkan Yardımcısı Mehmet Tatar, Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Duman, Mustafa Eryoldaş, Kemal Delioğlu, Mehmet Kavsara, Ömer Işık, Ahmet Özgözükara ile turizm heyetinden Soner Bacaksız, Hasibe Sözmen, Abuzer Tağan’ın yer aldığı heyet, Fethiye Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen yemekte Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Başkan Yardımcısı Mete Atay, Fethiye Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kemal Hıra, Mete Ay, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Başaran, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, TÜRSAB Batı Akdeniz YTK Başkanı Özgen Uysal, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü A. Orçun Songur ile bir araya geldi. İki kent arasında özellikle turizm ve ticaret alanında köprü oluşturma amacı taşıyan ziyarette işbirliğinin geliştirilmesi için neler yapılabileceği ele alındı.

GTO Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, ziyarette yaptığı konuşmada iki kent arasında köprü kurulması amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaret ile yeni iş fırsatlarını görme imkanı yakaladıklarını, bundan sonra yakın ilişkilerin kurulması için bu tür ziyaretlerin karşılıklı olarak yapılmasından memnuniyet duyacaklarını belirtti. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Fethiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da Gaziantep heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti vurgulayarak, Fethiye’nin turizm potansiyeli hakkında bilgi verdiler ve Gaziantep ile kurulacak işbirliği köprüsü için gerekli adımlara atmaya hazır olduklarını ifade ettiler. YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü A. Orçun Songur ise Gaziantep ile Dalaman arasındaki uçuşların arttırılabilmesine dair önerilerin katılımcılarla paylaştı.

İki heyet arasındaki görüş alışverişinin ardından GTO Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Kaymakam Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve FTSO Başkanı Osman Çıralı’ya Gaziantep’e özel bakır işçiliği ile yapılmış ve mozaik müzesini temsil eden birer plaket verdi. Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile FTSO Başkanı Osman Çıralı da heyete Fethiye’ye özgü ürünler olan bal, tahin ve lokum hediye ettiler.

           

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …