Cuma , Nisan 19 2024

Fuar ve Kongre Merkezi Hayata Geçirilecek

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Ziraat Odası’nın  destekleriyle, Çamköy Bekir Eser kapalı pazaryerinde, “9. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı” açıldı.

Söz konusu fuarda sera, tarım teknolojileri ve ekipmanları, sulama sistemleri, fidecilik, peyzaj ve organik tarım, mekanizasyon alanlarında çeşitli hizmetlerin tanıtımı yapıldı. Fuarda organik tarım ürünleri, tohum ve fidelerin yanında, son teknolojiyle geliştirilen tarım ekipmanları, değişik fide çeşitleri, koruma amaçlı ürünlerin stantları, çeşitli gıda ürün standları vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Türkiye ve yurt dışından 65 firmanın stand açtığı fuarın açılışına 31 Mart yerel seçimlerini kazanarak halen mazbatasını alması beklenen ve aslen kendisi de üretici olan Alim Karaca’nın yanısıra, seçim dönemindeki rakiplerinden, ziraat mühendisi Muhittin Kayabaş, Muğla Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Osman Çıralı, çok sayıda davetli, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Muğla Tarım ve Orman Müdür yardımcısı Muhammed Sevinç, fuarın açılışında yaptığı konuşmada; “tarımın ülke ekonomisinde ve kalkınmada çok önemli bir yere sahip olduğunu, ihtiyaç duyulan gıdaların üretilip sağlıklı biçimde topluma ulaştırılması konusunda herkese büyük görev düştüğünü, tarımsal üretimin artırılması için yeniliklerin ve gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini” vurguladı.

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı da fuarın açılışında yaptığı kısa konuşmada; “Fethiye’de 9. kez düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı aracılığıyla, hem bölge çiftçilerinin ürünlerini tanıttığını, hem de sektörün sorunlarının ele alındığı güzel bir ortam oluştuğunu” belirtti.

Fethiye’nin yeni Belediye Başkanı Alim Karaca ise, Fethiye’ye Fuar ve Kongre merkezi yapma projelerini bir kez daha yineledi.

3-6 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan fuarın açılışında bir konuşma yapan Alim Karaca; “bu tür fuarlara en iyi şekilde ev sahipliği yapılması için Belediye olarak gereken desteği vereceklerini, projeleri arasında zaten Fuar ve Kongre Merkezi bulunduğunu, Fethiye’de turizmin 12 aya yayılması için bu tür fuarların çok önemli olduğunu” söyledi. Alim Karaca; “bu sayede hem üreticilerimiz, hem turizmcilerimiz, hem de yerel esnafımız gelir elde edecek, ekonomiye katkı sağlayacak.” dedi.

Alim Karaca, “5 yıl boyunca başta Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğini her daim sürdüreceğiz. Bu fuarlara katılımların en üst düzeyde olması için destek vereceğiz. Fuar sadece bu bölgenin ekonomik anlamda para kazanması değil, aynı zamanda tanıtımı demektir. Tanıtım da çok önemlidir. Bu yüzden, organize bir şekilde tanıtıma da ağırlık vereceğiz.” dedi.

Karaca fuar alanını gezerken vatandaşların tebriklerini kabul ederek, “mazbatasını almasının ardından, vakit kaybetmeden çalışmaya başlayacaklarını” dile getirdi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …