Cumartesi , Nisan 20 2024

FTSO’DAN CHP’YE ZİYARET

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütünün 28 Ekim 2017 tarihli olağan genel kurulu sonrası oluşan yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  FTSO’nun başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, bu çalışmalara her zaman destek olacaklarını ve CHP Muğla Milletvekillerin Fethiye Üniversitesi için TBMM’ye sunulacak teklif ve önergelerin hepsinde imzalarının olacağının sözünü verdi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok, Yönetim Kurulu Üyeleri Halit Saraç ve Ömer Eriz, 28 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü Olağan Genel Kurulunda güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanı olan Ali Özgür Kullukçu ve yönetimine ziyarette bulundu. Ziyarette Odanın çalışmaları ve Fethiye’nin çözüm bekleyen konuları üzerine sohbet edildi.

Ortak akılla çalışmalar yürütüyoruz

CHP Fethiye ilçe örgütünün yeni yönetimine başarılar dileyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, FTSO olarak bölge ekonomisi ve huzur için tüm kurumlarla samimi bir ilişki içerisinde ortak akılla çalışmaya önem verdiklerinin altının çizdi. Arıcan, “Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü genel kurulunda güzel bir yarış gerçekleşti. Biz de yeni yönetimi ziyarete geldik. Biz bu dönemde sizlerin çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Ülkemizde her zaman bir iktidar bir de muhalefet oluyor. Hem iktidarın hem muhalefetin ülkemizin ekonomisi, huzuru ve güvenliği için çalışmalarında başarılı olmasını diliyoruz. Ülkemizde olduğu gibi Fethiyemizde de aynı özveriyi istiyoruz. Dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz. 6 aylık turizm sezonunu 12 aya çıkarak bir iklime sahibiz. Bunun için iktidarın, muhalefetin kısacası hepimizin sorumluluğu var. Bölgemizin ekonomik ve huzuru anlamında üzerimize düşen ne varsa biz herkesle iletişim içinde ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak anlamında çaba harcıyoruz.” dedi.

Arıcan, yeni yönetime başarılar diledi

Babadağ Teleferik Projesinin, bölge turizminin 12 aya yayılması için yapılan çalışmalara bir örnek olduğunu kaydeden Arıcan, “Bölgemiz turizminin 12 aya çıkması anlamında elimizi taşın altına koyduk ve bir ayağını oluşturmaya çalışıyoruz. 2018 sonunda projemiz hayata geçecek, bitecek. Herkesin katkıları ile bu projenin hayata geçmesi çok önemli. Geçen hafta Fethiyemizde İşletme Fakültemizin 3. bloğunun açılışı yapıldı. Biz bu işin fikir babasıydık. Üniversite rektörümüz Sayın Harmandar’a giderek Fethiye’de bir fakülte kurulmasını talep etmiştik. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde kurulan Derneğe 5, 10, 15 Bin Lira bağış toplayarak, Odanın da ciddi bir katkısı ile bloğun birinin yüzde 50, yüzde 60’a yakın bir kısmını gerçekleştirdik. Belediyemiz de bloğun birinin yapımını gerçekleştirdi. Her zaman teşekkür ediyoruz. 2 bloğu yapımı da bölge milletvekillerinin katkı ve destekleri ile gerçekleşti. İnşallah 2018 yılında da bölge milletvekillerimizin de bakanlar kuruluna vereceği önerge ile Fethiye Üniversitesinin hayata geçmesini hedefliyoruz. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşen ne varsa sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bölgemizde tarım ve turizm sektörleri var. Bir de eğitim şehri olursa ekonominin canlı olacağını düşünüyoruz. İlçemizde kurumlar arasında iletişimin çok daha sağlıklı, samimi bir ortamda olmasınıs, ortak aklın yaratılmasını istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin yeni yönetimine başarılar diliyorum.” ifadelerini kaydetti.

Kullukçu: “FTSO’nun yaptıklarını takdirle karşılıyoruz”

Ziyaretleri için FTSO Yönetim Kuruluna teşekkür eden CHP Fethiye İlçe Başkanı Av.Ali Özgür Kullukçu, “Bugün Fethiye Ticaret ve Sanayi Odamız sayın başkanın önderliğinde, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisine bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiler. 28 Ekimde gerçekleşen ilçe kongremizden sonra yeni bir yönetimimiz oluştu. Bu yeni yönetimle hem yerelde hem de genelde siyasi pozisyonu ve duruşumuzu belirliyoruz. Bu bağlamda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ilçemizde çok önemli çalışmaları mevcut. Babadağ Teleferik Projesini gerçekleştirdiler. Bunu yakından takip ettik. Muğla Büyükşehir Belediyemizin de bir yol katkısı bulundu. Tüm bunları gerçekleştirmek ortak aklın, kolektif akıllın, bir araya gelmenin önemini bize bir kez daha göstermekte. Önemli olan Fethiye’ye bir şeyler yapabilmek, hizmet edebilmek ve doğru şeyler yapabilmek. Bu noktada Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının yapmış olduklarını takdirle karşılıyoruz.” dedi.

FTSO’nun çalışmalarını her zaman destekleyeceğiz

Kullukçu, konuşmasında FTSO’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıklarını söyledi. Fethiye Üniversitesi için TBMM’ye sunulacak teklif ve önergelerin hepsinde Muğla CHP milletvekillerinin imzalarının olacağının sözünü veren Kullukçu, şu sözleri kaydetti: “Bildiğimiz kadarıyla kruvaziyer limanla ilgili bir çalışmaları oldu hatta onu bir kitapçık haline getirdiler. Hem bizimle hem Muğla Milletvekillerimizle paylaştılar. Tüm Fethiye’yi kucaklamaya çalıştıklarını, önemli çalışmalara imza attıklarını gözlemliyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Fethiye Ticaret ve Sanayi Odamızın yaptığı bu çalışmaları her zaman destekleyeceğiz. Biraz önce de ifade ettiğim gibi Fethiye için herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Bunu birlikte başaracağımıza ben yürekten inanıyorum. Önümüzdeki süreçte 3 fakültenin kurulması ile birlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden ayrı bir üniversite kurma durumu yasal olarak mümkün. Bu ancak siyasi bir güçle mümkün olabilir. Bu anlamda CHP Milletvekillerinin tümü FTSO’nun yanında olmak suretiyle Fethiye Üniversitesi için yapılacak olan teklif ve önergelerin altında imzaları bulunacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunu sonuna kadar destekliyoruz.”

Ali Özgür Kullukçu konuşmasında ekonomiye de yer verdi. Mevcut durumdan ticaret yapan kişilerin memnun olmadığını kaydeden Kullukçu, üretime dayalı yeni bir ekonomik program geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Kullukçu, “Şu anki ekonominin meydana getirdiği durumunu hepimiz gözlemlemekteyiz. Odamızın üyelerinin de bu durumda memnun olmadıklarını, üretime dayalı bir ekonomik programın Türkiye ile paylaşılması ve sürdürülebilir kalkınma için gerekli hamleleri yapmak gerektiğini gözlemliyoruz.” sözlerini kaydetti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …